• Načítám...
>

Centrum Radotína čekají rozsáhlé změny

  • 15. května 2018,
  • 11:38,
  • PRAHA 16,
  • Kristýna Svobodová

Centrum Radotína se promění. Jaké změny radnice chystá se místní mohou dozvědět během komentovaných prohlídek s investorem. Ta první proběhla uplynulou sobotu.

Reklama

Vedení Prahy 16 uspořádalo pro své občany komentovanou prohlídku lokalit, které MČ plánuje zastavit nebo revitalizovat. Centrum Radotína totiž projde výraznými změnami. 

"Bude tady komplex multifunkčních objektů. Takže tu budou bytové domy, dole bude místo pro služby, bude tam i nějaký retail. Dále tady bude nějaké spolkové místo, tzn. náměstí, o kterém se tady hovoří už od 90. let, protože takový ten přirozený spolkový bod tady prostě není," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

"Ten projekt je výjimečný tím, že nestaví jeden dům, blok, náměstí nebo ulici, ale vlastně všechno dohromady. Nevytvoří se jen nové obytné domy, radnice, ale i veřejná prostranství mezi tím. Skutečná ulice, ve které bude možné zaparkovat s autem, sednout si na lavičku, přečíst noviny, vyřídit nákupy," řekl Michal Fišer, architekt. 

Plánované zástavby a rekultivace veřejných prostranství by měly začít po dokončení projektu nové radnice. Nové centrum Radotína by tak mohlo být hotové přibližně do 2 až 3 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu