• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli bojovali ti nejlepší klusáci

  • 10. června 2018,
  • 18:02,
  • PRAHA 16,
  • Tomáš Horák

Třetím dostihovým dnem pokračovala v sobotu klusácká sezóna ve Velké Chuchli. Na startovní čáru celkem 7 dostihů se postavilo více než 51 koní. Pozornost byla upřena zejména na Velkou červnovou cenu hlavního města Prahy.

Reklama

Když se řekne Velká Chuchle, tak si nejen milovníci koní vybaví dostihové závody. Ty klusácké se tam letos konaly už potřetí. Hlavním dostihem byla Velká červnová cena hl. m. Prahy.

"Díky magistrátu se tady ty dostihy mohou konat a díky financím, které do toho magistrát dal, tak tady mohou být. Je to součást seriálu Zlatý okruh, který je vyhrazený pro tu elitní kategorii klusáků v ČR," řekl Zdeněk Vávra, trenér a člen výkonného výboru ČKA. 

Z vítězství se nakonec radoval jezdec stáje Skree David Dobrovolný na Siru Vikingovi.

"Vždy jsou to těžké dostihy. Náš Sir Viking už je třináctiletý, ale pořád ukazuje svou nejlepší kvalitu a naštěstí to nakonec nebylo tak těžké, jak se mohlo zdát," řekl David Dobrovolný, vítěz Velké ceny hl. m. Prahy.

Součástí nabitého programu bylo i dalších 6 dostihů včetně ceny naší televize, nebo ceny JK Misi Hartmanice, věnované výhradně klusákům českého chovu.

"Já jsem chtěl, aby se konečně podpořil český chov, protože to umíme. Nejsme sice ještě nejlepší, před dlouhou dobou se tady koně moc nechovali, ale dnes už s těmi časy a také výkony se můžeme rovnat někdy i státům jako Rakousko, Německo. Takže jsem řekl, že pro to musím něco udělat, a tak jsem se vrhl na toto, že ty koně chci udělat pěkně a chci dokázat, že my umíme v ČR udělat také dobré koně," řekl Milan Šíma, sponzor závodu a chovatel koní. 

Souboje klusáků tady ve Velké Chuchli opět potvrdily, že zdejší dostihy patří mezi ty nejlepší u nás.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu