• Načítám...
>

V Radotíně se konal 10. ročník Neckyády

  • 18. června 2018,
  • 18:42,
  • PRAHA 16,
  • Redakce

V sobotu 16. června proběhl jubilejní 10. ročník radotínské Neckyády - soutěže ve splavování Berounky na netradičních plavidlech. Na tuto akci se mohli přihlásit všichni plavci se smyslem pro recesi.

Reklama

Na letošní ročník Neckyády se přihlásilo celkem 15 týmů. Tématicky nazdobená plavidla i vybrané kostýmy byly velmi originální. Hlavní cenu mohl získat tým, který splnil několik kritérií - předvedení jízdy na kánoi a získání startovního čísla bylo jedním z nich. 

"Když se tady rozhlédnete, tak vidíte tu různorodost plavidel. To je podstata, aby to plavidlo splnilo ten základní cíl, a to je ujet vzdálenost, která je tady od radotínských Říčních lázní po Radotínskou lávku. Druhé kritérium je víceméně estetika toho plavidla," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

Umělecký dojem i technické provedení na Berounce předvedly Rusalky, Mumie, Kokosy na sněhu nebo Medvídek Pú. Jejich jízdě přálo letos i dobré počasí a dobrý stav řeky. 

"Protože zapršelo a byly bouřky, tak stav je super. Krásně ta plavidla plavou dolů k lávce, takže to je bezvadné," řekl Milan Bouzek, místopředseda vodáckého oddílu. 

Neckyády se spolu s dalšími zúčastnil i starosta Karel Hanzlík, který měl během jízdy připravené překvapení. 

"Já mohu říct, že se zúčastňuji, pro mě je to takový návrat do dětských let, kdy jsem se svými kamarády od Černošického jezu sjížděli na takových improvizovaných plavidlech sem do Radotína," řekl Karel Hanzlík.

Krásné počasí, originální plavidla a dobrá nálada mezi všemi zúčastněnými. 10. ročník Neckyády se povedl na výbornou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu