• Načítám...
>

ZŠ Radotín prochází stavebními úpravami

  • 28. června 2018,
  • 15:03,
  • PRAHA 16,
  • Kristýna Svobodová

Areál základní školy Radotín prochází rozsáhlými rekonstrukcemi. Kvůli zvýšenému počtu dětí v této čtvrti rozhodlo vedení Prahy 16 třeba o přístavbě patra vzdělávacího institutu a vznikne také třeba další budova jídelny nebo víceúčelový bazén.

Reklama

V areálu ZŠ Radotín v Loučanské ulici probíhají rozsáhlé stavební úpravy. Vedení Prahy 16 tak reaguje na zvýšený počet dětí v této MČ.

"V současné době má ZŠ kapacitu 900 míst. Zvyšujeme kapacitu na 1020 novou vestavbou do krovu prvního stupně. Tato stavba by měla být dokončena do konce roku. Vzniknou 4 nové třídy a zázemí pro učitele," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16. 

Na místě původního dvora v areálu školy nyní vzniká také nová aula. 

"Rozměr té školní auly je 18x18 metrů. Dominantní je tady dřevěná střecha, která je svým způsobem unikátní a vznikne multifunkční prostor pro 230 lidí, který bude využívat ZŠ pro výuku, ale třeba i Základní hudební škola nebo ostatní aktivity," řekl Miroslav Knotek.

"Reagujeme na poptávku z řad radotínských občanů. V případě navyšování kapacity našich výchovně-vzdělávacích subjektů pokračujeme v té filozofii, že radotínští občané nemají problém umisťovat své děti do předškolního nebo školního zařízení, takže za poslední 4 roky se navýšila jen kapacita v ZŠ o 250 míst," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

S nárůstem počtu žáků by ale v budoucnu mohl vzniknout i problém s jejich stravováním, a to hlavně kvůli nedostatečným prostorům k tomu určeným. Vedení MČ chce ale i této komplikaci předejít. Do konce prázdnin bude zrekonstruovaná školní kuchyně. Do konce září pak právě v těchto místech vznikne i nová přístavba školní jídelny.

"Školní jídelna, která má momentálně kapacitu 1000 míst, využívá i Gymnázium Oty Pavla. Při počtu 860 žáků ZŠ a 270 studentů se dostáváme přes hranici kapacity, takže dojde ke kompletní rekonstrukci školní kuchyně tak, aby splňovala všechny požadavky na technologické postupy. Zároveň vznikne nová dřevostavba, která bude přičleněná do dvora ke stávající budově," řekl Miroslav Knotek. 

K ZŠ přibude také víceúčelový bazén, který má navazovat na již vybudovaný biotop a jeho zázemí. Dlouhý by měl být 25 metrů se 4 dráhami, relaxační vířivkou a dětským bazénem. 

"Na uvedené investiční akce čerpáme prostředky buď jako účelové dotační investice od hl. m. Prahy, nebo z evropských dotačních titulů. Kumulovaně za poslední 2 roky směřuje především na navýšení kapacity ZŠ částka 80 milionů korun," řekl Karel Hanzlík.

Většina prací v areálu školy by měla být dokončena ještě letos. Ty zbylé pak nejpozději do prvního kvartálu příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu