• Načítám...
>

Praha 16 investuje do bezpečnosti miliony korun

  • 14. září 2018,
  • 19:54,
  • PRAHA 16,
  • Kristýna Svobodová

V pražském Radotíně vzniká jedna z nejnákladnějších staveb Prahy 16. Tou je betonová ochranná zeď proti povodni. Dalším významným projektem je také dlouho očekávaná moderní hasičská stanice.

Reklama

Praha 16 zvyšuje bezpečnost svých obyvatel. V okrajové lokalitě pražského Radotína, Šárovo kolo, které se nachází v přímé blízkosti řeky Berounky, totiž vzniká nová protipovodňová stěna. Ta by měla být dokončena ještě v tomto roce. Město na její výstavbu přispělo 55 miliony korun. 

"Ta protipovodňová zeď, která má ochránit nemovitosti v Šárově kole, je dlouhá zhruba 450 metrů a do výšky má 1,6 metru. Je to ještě navýšené o 50 centimetrů, takže by to mělo ochránit zhruba padesátiletou vodu," řekl Milan Bouzek, místostarosta MČ Praha 16. 

"Díky dostatečnému objemu financí zároveň realizujeme napojení nemovitostí na splaškovou kanalizaci a rozšiřujeme komunikaci, která historicky sloužila jak pro chodce, tak pro auta i cyklisty, protože po ní vede frekventovaná trasa," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16. 

V rámci bezpečnosti zainvestovala MČ také do nové hasičské zbrojnice.

"Ta historická, ve které sídlili více než 80 let, už nesplňuje ty zásadní a důležité standardy, které dnes hasiči pro výkon profese potřebují," řekl Karel Hanzlík. 

"Problémy tam byly hlavně sociální, protože tam byl jeden záchod, jedna sprcha. Máme 17 členů zásahové jednotky a družstvo dětí a mládeže. Když byly nějaké akce, bylo to velice problematické i z hygienické stránky," řekl František Drož, velitel SDH Praha - Radotín. 

"Za mnou vyrůstá dvoupodlažní objekt, kde najdou veškeré zázemí s tím, že tam jsou i garáže pro 4 hasičské vozy," řekl Karel Hanzlík. 

Do nové hasičské zbrojnice by se požárníci mohli nastěhovat už v lednu příštího roku. Celkové finanční náklady na její výstavbu by měly přijít na 35 milionů korun. Zhruba třetinu částky přitom hradí MČ. Zbytek financuje magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu