• Načítám...
>

Praha 16 staví v Radotíně krytý bazén

  • 2. prosince 2018,
  • 21:40,
  • PRAHA 16,
  • Natálie Forsterová

V pražském Radotíně vzniká nový krytý bazén. Nejen obyvatelům Prahy 16 by měl začít sloužit příští rok. Stavbu financuje zdejší radnice za podpory Magistrátu hlavního města Prahy.

Reklama

Takto vypadá stavba krytého bazénu v Praze 16 v Radotíně. Místní obyvatelé se tady budou moci poprvé vykoupat už příští rok.

"Předpokládáme, že se bazén rozběhne na jaře v roce 2019 a bude to víceúčelový bazén, který v sobě skrývá 4 plavecké dráhy, jednu relaxační, kde budou různé vířivky, proudy a sedátka, bude tady malý bazének někde v rohu a velká vířivka. Plán je takový, že by tady měla být základní škola, protože všechny školy by měly v rámci tělesné výchovy plavat aspoň jednu hodinu týdně a pak samozřejmě školy z okolí Prahy 16 a samozřejmě myslíme na veřejnost," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Krytý bazén v Radotíně doplní stávající areál, ve kterém sídlí místní školy a koupací biotop. Nová moderní stavba nabídne kromě koupání návštěvníkům také restauraci s výhledem do krajiny a relaxační zónu.

"Bude tady parní kabina, vířivka, dětský bazének," řekl Jan Barák, ředitel Radotínské, o. p. s.

Krytý bazén byl velikým snem především místních obyvatel. Jeho stavba vyjde radnici šestnácté MČ na 100 milionů korun.

"Dotace z EU nejsou možné, takže vycházíme z rozpočtu MČ, ty finanční prostředky jsou ještě v jednání, celková částka se pohybuje kolem 100 milionů včetně DPH," řekl Miroslav Knotek.

Na kolik vyjde návštěvníky koupání v novém radotínském bazénu se zatím neví. Vedení radnice totiž ceník teprve vytváří. Už teď je ale jisté, že děti a senioři budou mít zvýhodněné vstupné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu