• Načítám...
>

Hasiči v Radotíně se budou stěhovat do nového

  • 27. března 2019,
  • 20:05,
  • PRAHA 16,
  • Jan Varga

Radotínský sbor dobrovolných hasičů se bude letos stěhovat do nových prostor. Zbrojnice nabídne nové garáže, společenské prostory a také posilovnu. Stará budova, kterou sbor využívá už od 40. let, už technicky nevyhovuje.

Reklama

Díváte se na zemědělskou budovu v Radotíně, ve které by se dal např. chovat dobytek. Už od 40. let z ní ale k zásahům vyjíždí místní jednotka SDH. Letos se bude konečně stěhovat jen o pár metrů dál, kde pracovníci dokončují zbrusu novou zbrojnici.

"V pravé části budovy jsou 4 garážová stání, kam se nám vejde veškerá naše technika, vozidla, třicetimetrový žebřík, dvě dodávková auta," řekl Martin Kodeš, starosta SDH Radotín.

Levá část pak nabídne společenské prostory pro schůze, posilovnu, dílnu a také zázemí pro přespání během nočních služeb. Stará budova už nesplňuje současné standardy a navíc je ve špatném technickém stavu.

"Tam byl i trochu zásadnější problém ten, že prakticky ta stará hasičská zbrojnice už nevyhovovala technicky a nějaká další investice do modernizace, z hlediska topného systému a vůbec modernizace provozu, by byla asi zbytečně vysoká a nesplnila by efektivně ten účel," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha - Radotín.

"Těšíme se na to, že si začneme od května hasičárnu postupně zabydlovat, stěhovat nábytek a vybavovat podle našich potřeb," řekl Martin Kodeš.

Hasičský sbor bude novou zbrojnici upravovat podle svých představ až do září letošního roku. Vedle nápisu "Hasičská zbrojnice", který bude umístěn nad garážemi, by si sbor na věži budovy moc přál umístit kulaté hodiny. To ale nejdříve musí schválit místní zastupitelstvo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu