• Načítám...
>

V KC Průhon se diskutovalo o novém webu MČ

  • 1. května 2019,
  • 7:03,
  • PRAHA 17,
  • Lucie Sinková

Městská část Praha 17 chce nové webové stránky. Jak by měly vypadat - to se řešilo v KC Průhon. Do diskuse se zapojili i obyvatelé a následně se konal také workshop. Další setkání radnice a občanů je v plánu 11. června.

Reklama

MČ Praha 17 představila svým občanům v KC Průhon nápady a návrhy na novou podobu webových stránek.

"Ke změně webových stránek nás dovedla zejména myšlenka ten web nějakým způsobem zpřístupnit širší veřejnosti, než jen té odbornější," řekl Petr Loučka, tajemník úřadu MČ Praha 17.

Nový web řepské radnice by měl být přehlednější. Návštěvníci stránek by se v nich tudíž měli lépe a snadněji orientovat.

"Ta přehlednost by měla být podpořena právě vyjádřením veřejnosti, jak by si představovali tu strukturu webu. Jedná se o grafické prvky, o textové popisky těch jednotlivých akcí a další," řekl Petr Loučka.

"My hlavně vnímáme ten problém, že ten stávající web je prostě řešen z pohledu toho úřadu, kdy ten úřad má nějakou strukturu, nějaké termíny, kterým ale občan úplně nerozumí. Proto si myslíme, že je toto potřeba předělat, protože občan neví, který úředník na kterém odboru co dělá, ví ale, že si potřebuje vyřídit občanský průkaz nebo si chce podat žádost o byt. Takže se chceme na to podívat spíše pohledem občana, než pohledem toho úředníka," řekl Michal Štěpař, místostarosta MČ Praha 17.

"Já se tímto živím, tak jsem nabídl MČ bezplatně, že jí s tím pomůžu. Takže jsme dali dohromady pracovní skupinu, která má podporu jak úřadu, tak podporu vedení úřadu. Zkoušíme zapojit veřejnost a uvidíme jak to půjde," řekl Martin Štěpař, externí konzultant.

Po celou dobu prezentace probíhala i diskuze s obyvateli této MČ. Ti se navíc mohli zúčastnit i workshopu, díky kterému se aktivněji zapojili do vývoje a možné podoby nových webových stránek. Podobná akce je naplánovaná na 11. června tohoto roku v hlavní budově radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu