• Načítám...
>

Čarodějnice se sešly i v Řepích

  • 2. května 2019,
  • 10:48,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Do pražských Řep, stejně jako do jiných městských částí, doletěly v poslední dubnový den čarodějnice. Oslava se tradičně konala na louce před úřadem městské části a kromě opékání buřtů nechyběla třeba soutěž o nejlepší masky.

Reklama

Pálení čarodějnic spojené s pestrým kulturním programem. Tak si užívali tradiční oslavu Filipojakubské noci v Řepích.

"Čarodějnice oslavujeme jako každoročně tím, že rozdáváme dětem buřty, budeme zapalovat malé ohníčky, v 17:30 zapálíme velkou vatru. Máme tady na pódiu vystoupení naších žáků, máme soutěže o nejlepší masku, o nejlepší dětskou masku, o nejlepší dospělou čarodějnici, takže myslím, že lidé, kteří sem chodí, už ví co je čeká v dnešní odpoledne," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

O úvodní vystoupení programu se postaraly cvičenky Aerobik klubu Řepy. A pak už si mohli všichni užívat příjemné slunečné počasí a propečené buřty.

"Všichni jsme si přáli aby nebylo takové počasí jako včera, protože celý den pršelo. Dnes je úžasný den, proto si to všichni užíváme a všichni jsou venku a na ty naše akce chodí každý rok více lidí," řekla Jitka Synková.

Jedním z vrcholů odpoledne byla soutěž o nejlepší masky. A čarodějnic se na ní sešlo opravdu velké množství. A všechny se na svůj velký den patřičně vyzdobily.

anketa

Nejlepší masky si, stejně jako výherci nejrůznějších soutěží, odnesly odměny od MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu