• Načítám...
>

Praha 17 ožila akcí Řepy v pohybu

  • 29. května 2019,
  • 23:54,
  • PRAHA 17,
  • Markéta Frydrychová

Lukostřelba, házení míče na terč nebo pétanque. Takový byl den pro obyvatele Prahy 17. Akce Řepy v pohybu, která je součástí celoevropské kampaně Move week, měla za úkol nejen pobavit, ale hlavně přivést děti zpět k pohybu.

Stáhnout video
Reklama

Už pojedenácté ožila Praha 17 sportem. Akce Řepy v pohybu se jako tradičně letos konala v areálu ZŠ Genpor. Františka Peřiny.

"Je to součást evropského týdne, který pořádá mezinárodní organizace ISCA a říká se jí Move week," řekla Jitka Rosenbaumová, organizátorka.

Move week je jednou z akcí celoevropské kampaně zaměřené na propagaci sportu a tělesných aktivit. V celé Evropě se do něj zapojuje více než 100 milionů lidí.

"Pořádáme to vždy ve spolupráci se ZŠ Genpor. Františka Peřiny a s ostatními školami v rámci Řep. A také se Sportem pro všechny Praha a Českou asociací Sport pro všechny, která je takovým garantem této akce v ČR," řekla Jitka Rosenbaumová.

I letos na návštěvníky čekalo několik sportovních disciplín.

"Vidíte obruče nebo kutálení, jsou tady švihadla, šlapadla, chůdy, házení míčem, házení různými míčky na terč a máme tady také lukostřelbu," řekla Jitka Rosenbaumová.

Akce byla určena pro všechny věkové kategorie. I přes nepříznivé počasí si ale sportovní disciplíny nejvíce užily děti.

anketa

Hlavním cílem akce byla propagace sportu. Zároveň chtěli pořadatelé dostat děti od počítačů zpět na sportovní hřiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu