• Načítám...
>

V Řepích se uskutečnilo první setkání rodáků

  • 3. června 2019,
  • 21:50,
  • PRAHA 17,
  • Johanka Hubičková

Městská část Řepy zažila posledního květnového dne historicky velmi zajímavý okamžik. V tamní sokolovně proběhlo první novodobé setkání rodáků. Pamětníci říkají, že naposledy se takhle obyvatelé Řep shromáždili na konci druhé světové války.

Reklama

Všichni dobří rodáci se sjeli do řepské sokolovny, která se zaplnila do posledního místa a rozezvučela se smíchem, povídáním i šustěním starých fotografií.

"Je to skvělá myšlenka, já bych chtěla poděkovat Jardovi Hájkovi, že to uspořádal. K této příležitosti jsem nechala vytisknout i pohlednice, aby měli řepští rodáci vzpomínku na dnešní den," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Řepy mají také své slavné rodáky, především z odvětví sportu.

"V současné době tady bydlí Valérie Zawadská, pochází odsud Bedřich Tesař, který hrál za Slavii, držitel olympijské medaile ve fotbale z roku 64, bratři Hejmové,," řekl Josef Czwartynský, pořadatel.

Jaroslav Hájek napsal o historii Řep dokonce knihu, kterou si rodáci mohli prohlédnout.

"Ta kniha je samozřejmě historická. Je to shrnutí celé řepské historie, kdy v roce 1993 oslavili milénium současně s Břevnovským klášterem. Dneska přijeli lidi, kteří tady žili, třeba z Německa, Vysočiny, Slovenska," řekl Jaroslav Hájek, pořadatel.

anketa

Z prvního novodobého řepského setkání rodáků se má stát v budoucnu tradice a hojná účast nasvědčuje tomu, že se akce i příště vydaří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu