• Načítám...
>

Praha 17 chce řešit dopravní situaci s magistrátem

  • 13. června 2019,
  • 14:20,
  • PRAHA 17,
  • Lenka Castillo

V kulturním domě MČ Praha 17 se konala veřejná diskuse o aktuální dopravní situaci v oblastí horních Řep. S asi sedmdesátkou občanů této pražské oblasti si přišli popovídat zástupci městského úřadu.

Reklama

Rozšířit Karlovarskou. Takový návrh často zazníval od občanů horních Řep v Praze 17 během diskuze o tamní dopravní situaci. Řeší se totiž stále abnormální počet aut, která z přilehlých pražských MČ nebo ze Středočeského kraje oblastí denně projíždí nebo si ze zdejších ulic rovnou udělají parkoviště.

"Středočeský kraj, potažmo jeho občané, kteří dojíždějí do Prahy, jedou do práce nebo zanechávají auta tady u nás. Ten problém tady je," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Už v roce 2017 došlo k rekonstrukci křižovatky na Bělohorské pláni, aby zmizel dopravní proud od ulice Čistovická, který mířil na hlavní tah - ulici Karlovarskou, kam se auta nyní dostávají přes ulici Ke Kulturnímu domu. Občané žijící v této pražské lokalitě se ale s tímto řešením jen tak smířit nechtějí. Právě ulici Čistovická totiž auta jedním směrem stále projíždí.

"Řešení nikdy nebude ideální. Jeden na tom bude hůře, jeden lépe. Tak to je. Řešení, které by jednoznačně pomohlo, je rozšíření Karlovarské, aby byla dvouproudová," řekl Martin Marek.

"Karlovarská je ucpaný díky semaforům až na Vypich, kde Vypich byl zúžený do jednoho pruhu a to je veškerý problém. Všichni se tudy snaží projet, že si to zkrátí," řekl Cyril Vašek, občan MČ Praha 17.

"Karlovarská měla být dávno dvouproudová. To je městský okruh. To měla být silnice, kudy má doprava projíždět," řekl Jan Práza, občan MČ Praha 17.

Padaly i další návrhy.

"Já bych udělal v první řadě to, že bych do této lokality dal zákaz odbočení z té hlavní silnice, ze Slánské, kde všichni sjíždějí a zkracují si to," řekl Cyril Vašek.

"Tyto ulice by měly být jednosměrné," řekl Zdeněk Jehlík, občan MČ Praha 17.

"Jedni říkají, že to povede jednou malou ulicí, druzí říkají, že to povede druhou malou ulicí. A já se ptám kdo na MČ zodpovídá za komunikaci s magistrátem," řekl Jan Práza.

"Několik jednání už proběhlo s Prahou 6. Budeme teď vyvíjet společně tlak na magistrát, aby se toho ujal, protože situace je skutečně neúnosná," řekl Martin Marek.

Snad tedy magistrát volání občanů horních Řep vyslyší a místním lidem se opět bude dařit v klidu zaparkovat nebo vyjet z garáží. Nebo rodiče už nebudou mít kvůli frekventované dopravě obavy o své děti. Kdysi přece tato oblast platila za klidnou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu