• Načítám...
>

Ulice Žalanského by se mohla dočkat opravy

  • 10. července 2019,
  • 18:45,
  • PRAHA 17,
  • Kristýna Svobodová

Řidiči v Praze 17 si snad konečně budou moci oddychnout. Jedna z nejhorších pražských vozovek v ulici Žalanského se snad konečně dočká opravy. V rámci rekonstrukce by měla vzniknout i nová autobusová stanice.

Reklama

Už několik let si řidiči stěžují na stav vozovky v ulici Žalanského. Radnice Prahy 17 ročně obdrží desítky stížností nejen od místních. Údajně jedna z nejhorších silnic metropole by se ale teď mohla dočkat kýžené rekonstrukce.

"Však se podívejte jak jsou tam na stanici díry od toho autobusu a ta silnice se propadá," řekl Karel Kučera, místní obyvatel.

"Ta silnice je celkově špatná. Jsou tady výmoly, prohlubně, jsou vylezlé kanály, ničí se tu auta, nedá se tu plynule jet. Samozřejmě to komplikuje autobusovou dopravu, kdy se autobusy ničí a nabírají také zpoždění," řekl David Zlatý, vedoucí Odboru dopravy MČ Praha 17.

"Je to opravdu 10 let ostuda Řep. Ta silnice vede kolem radnice, kolem hřbitova. Jsou to zásadní místa," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Kvůli špatnému stavu vozovky navíc hrozí odklonění jediné autobusové linky, která tudy vede.

"Ta jízda není komfortní a silnice se stále zhoršuje, takže se může stát, že opravdu ten provoz tam bude muset být přerušen, protože už to pro autobusy nebude sjízdné," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

Teď to ale vypadá, že se radnice se správcem vozovky konečně domluvila. TSK už totiž zahájila projektovou přípravu.

"Máme již projektanta, který připravuje kompletní rekonstrukci vozovek, chodníků. Celková příprava na rekonstrukci trvá řadu let a je to z důvodu nutnosti projednávání i se správci poduličních sítí a další koordinace prací v okolí. Také to záleží na přidělení finančních prostředků nejen na projektovou přípravu ale posléze i na samotnou rekonstrukci," řekla Barbora Lišková, tiskový mluvčí TSK hl. m. Prahy.

V rámci rekonstrukce vozovky by také měla vzniknout nová autobusová zastávka zhruba v místech před radnicí.

"Budeme chtít aby se přemístila zastávka, která je směrem na Slánskou blíže k úřadu, protože ta zastávka slouží primárně k obsluze úřadů. V rámci toho bychom chtěli aby byl vyvýšen i ten přechod, aby byl bezpečnější," řekl Martin Marek.

Celková rekonstrukce v ulici Žalanského v pražských Řepích by podle TSK mohla začít v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu