• Načítám...
>

Řepy se opět proměnily v sousedský jarmark

  • 9. září 2019,
  • 21:13,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Už třetí ročník sousedského festivalu Zažít Řepy jinak uspořádala pro své občany radnice této městské části. Pro ty, kdo přišli, byla připravena nejen spousta zábavy ale také sousedské trhy, kde lidé nabízeli své vlastní výrobky.

Reklama

Zažít Řepy jinak. To je název originální slavnosti, která má za cíl otevřít sousedské vztahy neformální a zábavnou formou. Festival přímo v ulicích Sídliště Řepy nabídl hudbu, divadlo a nejrůznější vystoupení.

"Máme tady soukromého řezníka z Butovic, který má připravené jídlo. Sousedku hned od vedle, která peče makronky. Snažíme se aby to bylo lokální, aby to bylo hodně o sousedech," řekl Josef Dirbák, koordinátor.

Velký ohlas mezi návštěvníky vzbudila také bubenická show. Účinkující předvedli, že se dá bubnovat v podstatě na cokoliv. Třeba i na plastové popelnice.

anketa

Praha 17 dlouhodobě podporuje tento festival formou grantů. Tento rok vedení radnice pro své občany připravilo praktický dárek určený čtenářům knížek. Přesněji bibliobox.

"Občané Řep si mohou, pokud jsou členy knihovny, vypůjčovat knihy po celé Praze. Ale přijedou domů do Řep, kde žijí, a mají termín na odevzdání knihy. A ten bibliobox bude otevřen 24 hodin denně," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Zájem o tyto slavnosti mezi místními obyvateli neustále roste. Organizátoři proto plánují od příštího roku tuto akci uspořádat dvakrát ročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu