• Načítám...
>

V Praze 17 se konala tradiční akce Babí léto

  • 15. září 2019,
  • 12:37,
  • PRAHA 17,
  • Lucie Sinková

V Praze se 17 se opět konalo Babí léto aneb zábavné odpoledne pro celou rodinu. A to před radnicí v Žalanského ulici. A po celé odpoledne byl připraven bohatý program.

Reklama

Praha 17 ve spolupráci s místními spolky a organizacemi přichystala tradiční akci Babí léto. Zábavné odpoledne se odehrávalo na travnaté louce před budovou radnice.

"Mám pocit, že je tady každý rok více lidí. A máme velké štěstí, že máme hezké počasí. Takže je to vždy o počasí a jelikož se nám počasí zase vydařilo, tak mám pocit, že těch lidí a hlavně dětí je tady více. Oni se na to velice těší, že mají tu možnost tady vystoupit na velkém pódiu," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Program nejen na pódiu ale i před ním připravili žáci základních a uměleckých škol a všichni přítomní mohli vidět také vojenskou a hasičskou techniku, případně ukázku jízdy na koních.

"Je úžasné, že se nám podařilo to, že i v letošním roce si s sebou Městská policie přivedla koně a předvádějí tady různé ukázky. To děti velice zajímá," řekla Jitka Synková.

"Diváci uvidí policejní výcvik, prorážení barelů, skákání přes balonky a různé nástrahy, které můžeme potkat v klasické hlídce," řekla Romana Kvapilová, strážník MP hl. m. Prahy.

anketa

Policie ČR pro děti přichystala ukázky výzbroje a výstroje a malí návštěvníci si mohli též vyzkoušet, jaké to je být alespoň na chvíli policistou.

"Pro ty menší děti tady máme vystřihovánky, omalovánky, plnění úkolů, mohou i posedět v autě, vyzkoušet si majáky, zažít pocit policisty při zásahu ve vozidle," řekl Petr Herink, vedoucí oddělení Policie ČR v Řepích.

Po celé odpoledne vládla před radnicí Prahy 17 příjemná atmosféra a všichni návštěvníci akce se už teď těší na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu