• Načítám...
>

V zahradě KD Bílá Hora zazněly Hutkovy písně

  • 16. září 2019,
  • 16:29,
  • PRAHA 17,
  • Lucie Sinková

K oslavě 30. výročí svobody a obnovení demokracie se uskutečnil koncert Jaroslava Hutky v KD Bílá Hora. V roce 1977 podepsal Chartu 77 a pár měsíců poté se vystěhoval do Holandska. Po listopadu 1989 se natrvalo vrátil do vlasti. Vyšla mu zde SP deska Havlíčku, Havle. I tahle melodie zazněla v KD Bílá Hora, který de facto tímto koncertem začal další sezónu.

Reklama

V zahradě KD Bílá Hora se uskutečnil v rámci zahájení sezóny koncert Jaroslava Hutky a zároveň tak odstartoval sérii dalších akcí pořádaných k připomenutí listopadových událostí a sametové revoluce v roce 1989.

"Myslím si, že pan Hutka je právě ten, který má k tomu hodně co říct. A účastníci slyšeli nejen jeho zpěv, ale i vyprávěl zajímavé historky," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Jaroslav Hutka dostal v roce 1977 zákaz veřejně vystupovat. Téhož roku podepsal Chartu 77. V říjnu následujícího roku opustil Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Natrvalo se vrátil do Čech po listopadu 1989, tedy krátce po té, co vystoupil na pražské demonstraci na Letenské pláni s písní Náměšť.

"Sám si občas říkám, jestli se to opravdu stalo, protože ty dějiny si tam zařídily něco, co se nedalo plánovat. Ale že se to podaří takto noblesně, takto pěkně s písní Náměšť, která byla na pravém místě v pravý čas," řekl Jaroslav Hutka, písničkář.

"Doufám, že naši občané některý z těch koncertů, které nás čekají každý měsíc, v říjnu, v listopadu a v prosinci, některé budou v Kulturním době, některé v KC Průhon, navštíví," řekla Jitka Synková.

Kromě koncertů je do této série zařazena také hra Václava Havla - Audience.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu