• Načítám...
>

Legendární skupina vystoupila na Bílé Hoře

  • 29. října 2019,
  • 23:50,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Legendární Plastic People of the Universe vystoupili v kulturním domě Bílá Hora. Jejich koncert zahájil sérii akcí k oslavám výročí 30 let od sametové revoluce. Akce pořádá MČ Praha 17.

Reklama

Praha 17 připravila u příležitosti oslav 30. výročí svobody a obnovení demokracie sérii akcí. První z nich, která zaplnila sál KD Bílá Hora, byl koncert legendární skupiny Plastic People of the Universe.

"Plastic People of the Universe je pro nás taková ikona té svobody, že jsme si je samozřejmě nemohli nechat ujít," řekla Kristýna Pixová, produkční KD Bílá Hora.

Skupina byla založena v září roku 1968. Za 50 let své existence měla několikrát pauzu a řešila i další nelehké situace.

"Poslední koncert byl v roce 1981. Pak podpálili už asi čtvrtý dům, tak už jsme pak nekoncertovali. A pak jsme také nekoncertovali, protože tu byla kapela Půlnoc z roku 1993 a teprve Václav Havel dostal nápad, že zahrajeme v roce 1997 na 20. výročí Charty 77 na Pražském hradě. Tak tím jsme se zase trochu dali dohromady," řekl Josef Janíček, kapelník.

Od té doby kapela až na pár výjimek koncertuje několikrát za měsíc. Další vzpomínkové akce připomínající události listopadu 1989 na sebe nenechají dlouho čekat.

"Třeba divadlo Audience od Václava Havla nebo pan Jiří Dědeček bude mít takový vzpomínkové lyricko-epický dětský večer," řekla Kristýna Pixová.

Všechny tyto akce jsou v KD Bílá Hora pořádány za podpory MČ Praha 17.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu