• Načítám...
>

V Řepích slavili zakončení Dětské atletické ligy

  • 5. listopadu 2019,
  • 17:14,
  • PRAHA 17,
  • Natálie Forsterová

V Řepské sokolovně bylo o víkendu rušno. Konala se tam totiž akce k slavnostnímu zakončení Dětské atletické ligy Tomáše Slavaty. Více už v následující reportáži.

Reklama

Sokolovnu v pražských Řepích zaplnily děti i dospělí. Konalo se tady totiž slavnostní zakončení Dětské atletické ligy Tomáše Slavaty, která letos slaví 10 let své existence.

"Rozdáváme přes 36 pohárů, přes 100 zlatých medailí mezi všemi dětmi, které se účastnily celé té série. A tím hlavním cílem je ocenit všechny ty děti bez ohledu na jejich umístění, " řekl Tomáš Slavata.

"Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Tomáš Slavata, protože se rozhodl založit zde v Řepích Dětskou atletickou ligu ve spolupráci s místní základní školou Jana Wericha, která mu vyšla vstříc a mohl zde založit ten kroužek, " vysvětlila Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Tomáš Slavata před deseti lety založil projekt, který pomáhá sportovat i dětem ze sociálně slabých rodin. A co bylo jeho motivací pomáhat?

"Sám jsem vyrůstal mnoho času na ulici, moje rodina nefungovala tak jak má. A v dětství mi chyběly vzory v té společnosti a i ta možnost sportování. A vzhledem k historii své vlastní rodiny jsem se rozhodl, že chci dávat šanci dětem bez ohledu na jejich sociálního postavení, " doplnil Tomáš Slavata.

Předávání cen k zakončení Dětské atletické ligy provázela rodinná atmosféra a zoufat nemusely ani ty děti, které v letošním roce nic nevyhrály. Získaly totiž cenu útěchy v podobě zlaté medaile na krk.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu