• Načítám...
>

Na Bílé Hoře se hrála Audience Václava Havla

  • 22. listopadu 2019,
  • 20:22,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Divadelní hrou Václava Havla Audience zakončila Praha 17 sérii akcí k oslavám výročí 30 let od pádu totality. Během nich v KD Bílá Hora mohli návštěvníci navštívit například několik koncertů či besed. Sérii akcí zahájil koncert Plastic People of the Universe.

Reklama

KD Bílá Hora připravil u příležitosti oslav 30 let od sametové revoluce sérii akcí. Během nich mohli lidé navštívit besedy, koncerty nebo divadelní představení.

"Dnešní představení divadla Audience od Václava Havla je posledním představením našeho souboru, je představením k výročí demokracie. A už po něm tedy žádné nenásleduje v letošním roce," řekla Kristýna Pixová, produkční KD Bílá Hora.

Divadelní hru Audience zahrálo na Bílé Hoře pražské divadlo D21. V jeho podání je inscenace historickou exkurzí do doby dávno minulé. Do doby, která již neexistuje a tudíž se stává něčím jako science fiction.

"Pojalo tuto, myslím docela jednoduchou, hru velmi zajímavě a vtipně. Proto jsme si je vybrali, aby u nás na Bílé Hoře zahráli," řekla Kristýna Pixová.

Audienci napsal Václav Havel v roce 1975. Hraje částečně autobiografická a snaží se poukázat na absurditu komunistické společnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu