• Načítám...
>

Knihovna je otevřena pro seniory a postižené

  • 27. listopadu 2019,
  • 22:48,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Teď vás zavedeme do Řep. Kromě veřejné městské knihovny tu existuje i knihovna v místním centru sociálně zdravotních služeb. Je určena především pro seniory a kromě více něž 3 tisíc svazků nabízí třeba i audioknihy nebo počítače k volnému užití.

Reklama

V pondělí od 13:00 do 17:00 a ve čtvrtek od 8:00 do 12:00 mohou senioři s zdravotně znevýhodnění navštívit knihovnu v centru sociálních služeb v Řepích.

"Naše knihovna vznikla prioritně pro seniory MČ Praha 17 a přejeme si a je naším cílem, aby tady mohli navštěvovat příjemné prostředí, kde mohou trávit svůj volný čas, aby si mohli půjčovat knihy domů bezplatně, aby si mohli vybírat. A rozšířili jsme to i o službu naší pečovatelské služby. Mohou donášet knihy i do domácností klientů, kteří se sem nemohou dostat," řekla Monika Čermáková, zástupkyně ředitele CSZS Praha 17.

Stačí, když senioři nebo zdravotně postižení přijdou s občanským průkazem, který dosvědčí, že jsou obyvateli Prahy 17, a mohou si půjčovat podle libosti.

"Mohou přijít a vypůjčit si knížky různých žánrů, je tady opravdu velký výběr kolem 3,5 tisíce knížek, takže myslím, že si u nás vybere každý. A k tomu vždy v otevíracích dobách knihovny funguje počítačová učebna, kde samozřejmě mohou využít počítače," řekla Věra Štěpařová, knihovnice.

V příjemném prostředí si můžete i v klidu posedět a přečíst si třeba časopisy nebo nějakou z knih.

"Máme všechny možné žánry, nejvíce jsou zastoupené romány a detektivky, ale vyberou si tady i třeba milovníci sci-fi, thrillerů, literatury faktu, historických knih, autobiografií," řekla Věra Štěpařová.

Knihovna ale nabízí třeba i audioknihy. Častým návštěvníkem tu je paní Ludmila Záleská.

"Já sem chodím dvakrát za týden. Mohu si půjčovat knížky, to je výborné, ale hlavně chodím na počítač, protože to je tady zdarma, já doma počítač nemám, tak jsou tady takové vynikající programy na trénování mozku a podobně. Takže je to velice fajn," řekla Ludmila Záleská, návštěvnice knihovny.

V současné době knihovna eviduje 105 čtenářů a rádi tu budou za každého nového.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu