• Načítám...
>

Adventní koncert zaplnil kostel sv. Rodiny

  • 16. prosince 2019,
  • 18:02,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Markéta Fassati byla hlavní hvězdou třetího adventního koncertu v kostele svaté Rodiny v Řepích. Ten je spojen s domovem Karla Boromejského a proto na koncert přišla řada místních pacientů. Na koncertě zazněly písně od Mozarta, Bacha nebo Dvořáka.

Reklama

Každou adventní neděli v kostele sv. Rodiny v klášteře a domově Karla Boromejského pořádají adventní koncerty. Třetí adventní neděle roku 2019 byla ve znamení koncertu Markéty Fassati. Tu doprovodily varhany a hoboj.

"Máme ty koncerty tady tradiční, opravdu je konáme spoustu let. A lidé si je velmi oblíbili. Dobré je také to, že zachováváme zatím vstupné dobrovolné, aby si ty koncerty mohli dovolit třeba i senioři nebo mladí lidé. Takže přicházejí lidé opravdu z celé Prahy, někteří úplně z druhého konce, ale jsou velmi rádi, že tyto koncerty konáme. Máme to štěstí, že k nám chodí velmi kvalitní účinkující," řekla Monika Straková, organizátorka.

Koncert finančně podpořila MČ Praha 17.

"My už několik let podporujeme jeden ze série adventních koncertů, které právě pořádá Domov sv. Karla Boromejského. Tentokrát je to třetí adventní koncert, který se nese ve smyslu přátelství, setkávání se, takže doufám, že ti občané, kteří dnes přijdou, si ten třetí advent prožijí právě ve smyslu setkávání se, že ta jejich setkání budou vždy příjemná," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

"Advent je pro nás velice radostnou dobou, kterou se snažíme zpříjemnit našim pacientům častými kulturními akcemi a koncerty. Máme každou neděli, i ve všední dny, a pak připravujeme vánoční program pro pacienty," řekla Konsoláta Frýdecká, představená domova sv. Karla Boromejského.

Celý výtěžek z koncertu byl věnován na podporu činnosti a provoz domova Karla Boromejského.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu