• Načítám...
>

Praha 17 se zapojila do projektu balená voda

  • 17. prosince 2019,
  • 21:27,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Projekt balená voda, který pomáhá lidem v případě havárie, seniorům či zdravotně postiženým, využívá stále více městských částí. Celkem se jich už přihlásilo 19. Jednou z nich je i Praha 17.

Reklama

PVK stále rozšiřují projekt balená voda. Do něj se nově zapojila i Praha 17. Je tak v pořadí devatenáctou MČ, která se rozhodla svým občanům zajistit dodávku vody v případě dlouhodobé výluky nebo havárie. A to zejména seniorům nebo lidem se zdravotním postižením.

"Jedná se o držitele průkazu ZTP a ZP, kterým bude tato voda donesena přímo do domácnosti a tudíž jim velice ulehčí život. Jedná se o případy, kdy havárie pitné vody způsobí přerušení dodávky delší než 5 hodin," řekla Jaroslava Šimonová, radní MČ Praha 17.

Zájemci, kteří chtějí tuto možnost využít, musí nejprve vyplnit dotazník, který bude zveřejněn na webových stránkách radnice nebo v únorovém čísle Řepské sedmnáctky.

"Vyplněný dotazník je pak třeba odeslat na sídla PVK buď poštou nebo osobně, případně můžeme využít služeb podatelny MČ, nebo může být ten vyplněný dotazník předán v centru sociálně zdravotních služeb na recepci," řekla Jaroslava Šimonová.

V případě havárie je potřeba co nejrychleji reagovat na SMS zprávu zaslanou PVK. Pak už jen stačí donášku vody objednat.

"Je to balená voda v sáčcích, jsou tam 2 litry vody, trvanlivost jsou zhruba 2 měsíce. Výhoda je ta, že opravdu nemusíte k cisterně, netaháte to ve kbelících, vezmete to do ruky, doma nastřihnete a nalijete si vodu," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Donášku balených vod budou taktéž využívat školy, zdravotnická a sociální zařízení a úřad MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu