• Načítám...
>

Praha 17 distribuuje dezinfekci a ochranné pomůcky

  • 15. dubna 2020,
  • 12:58,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 17 distribuuje dezinfekci a ochranné pomůcky. Ty jsou pravidelně přebírají zástupci místních společenství vlastníků jednotek a dezinfekcí jsou vybaveny také byty městské části.

Reklama

Stanice dobrovolných hasičů Řepy. To je místo, kde 17 městská část už po několikáté distribuovala dezinfekci, ale i ochranné pomůcky.

"Rozhodli jsme se jako městská část, že oslovíme předsedy jednotlivých SVJ. A jejich prostřednictvím se snažíme dostat dezinfekci nebo roušky a rukavice mezi naše občany," říká starostka městské části Praha 17, Jitka Synková.

Dezinfekci v Praze 17 rozdávali už po čtvrté. Roušky a rukavice vůbec poprvé, nejprve totiž bylo nutné zabezpečit zdravotnická a sociální zařízení v městské části.

"V minulosti, když jsme od magistrátu dostali ochranné pomůcky, tak jsme potřebovali zabezpečit polikliniku, potřebovali jsme zabezpečit centrum sociálně-zdravotních služeb, které poskytuje pečovatelskou službu. Ti se potýkali s velkým nedostatkem ochranných pomůcek," dodává Synková.

Dezinfekci ale nedostanou jenom společenství vlastníků jednotek. I 600 bytových jednotek ve vlastnictví městské části je na boj s koronavirem plně připraveno.

"V prvé řadě jsme instalovali do všech vchodů městských domů dezinfekci na ruce, takže návštěvníci se mohou při vstupu dezinfikovat. V domech probíhá i úklid pomocí dezinfekčních prostředků a to dvakrát týdně, " popisuje Pavel Maxa, jednatel správce nemovitostí Optimis.

Obyvatelé horních a starých řep si mohou pro dezinfekci dojít do květinářství Kakuška nebo do Lidové cestovní agentury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu