• Načítám...
>

Praha 17 čistí veřejná prostranství horkou vodou

  • 21. dubna 2020,
  • 13:55,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Praha 17 odstartovala čištění veřejných ploch na svém území. Chce tak zajistit bezpečný pohyb na místech, kde se denně pohybuje velké množství lidí. Čistící vůz se tak zaměřuje na dětská hřiště, mobiliář v parcích a také na obchodní pasáže. Městská část k čištění nepoužívá žádné chemické látky, k očištění slouží pouze horká voda.

Reklama

Praha 17 odstartovala čištění veřejných prostranství na území Městské části. V souvislosti s vývojem situace kolem zavedených opatření kvůli koronaviru vyjelo do ulic čistící vozidlo, které se zaměřuje na místa, na kterých se denně pohybuje větší množství obyvatel. 

"Děláme to na všech hřištích, která máme, jak dětských tak multifunkčních. Děláme to také na školních hřištích na veřejných prostranstvích, pak lavičky na tramvajových a autobusových zastávkách, v obchodních pasážích. Čistíme i vstupy do domů a podobně. Teď to děláme už druhý týden, je to reakce na pozvolné uvolňování karanténních opatření a myslím, že v tom ještě budeme pokračovat dále," říká místostarosta MČ Praha 17 Martin Marek (ODS).

Čištění veřejných prostranství v městské části zabralo vozidlu s obsluhou zhruba týden. Začalo se na dětských hřištích a pracovníci se vždy zaměřili i na přilehlý mobiliář. Městská část šla cestou čištění bez jakýchkoliv chemických přísad, používala se pouze horká voda. 

"Je to v podstatě čistá voda, která prochází přes bod varu, má přes sto stupňů a tím se čistí ty prvky, rozhodně v tom není žádná chemie. Máme tady třicet dětských hřišť a jsme schopni udělat deset až dvanáct hřišť za den plus samozřejmě ty přilehlé lokality a bližší mobiliář okolo, aby auto nejezdilo z bodu A do bodu B," říká David Zlatý, vedoucí odboru životního prostředí Úřadu Městské části Praha 17. 

Vedení městské části je připraveno čištění veřejných ploch kdykoliv zopakovat, jak často ale čistící vozidlo vyjede do ulic ukáže další vývoj situace. Bude li třeba, čistit se může znovu a to každý týden. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu