• Načítám...
>

Centrum soc. služeb v Praze 17 pomáhá nejen klientům

  • 22. dubna 2020,
  • 18:05,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Centrum sociálně zdravotních služeb v Praze 17 funguje během karantény v upraveném režimu. Budova centra je pro klienty uzavřená, ale terénní služby fungují v plném rozsahu. Nově také centrum rozváží obědy a rozšířilo nabídku služeb i pro lidi, kteří nejsou klienty centra.

Reklama

Centrum sociálně zdravotních služeb je v důsledku nouzového stavu uzavřeno, aktivity a některé služby jako psychologická poradna nebo kadeřnictví jsou momentálně mimo provoz. Centrum ale nadále funguje v terénu a to i tak, že rozváží potřebným obědy. 

"Vytvořili jsme model, aby ošetřovatelé nepřícházeli do kontaktu sami se sebou nebo s námi. Nebo v případě, že by se ukázalo, že se u jednoho z ošetřovatelů prokázalo podezření na Covid 19, tak abychom ho mohli oddělit," říká ředitel Centra sociálně zdravotních služeb Jindřich Kadlec. 

Městská část vytvořila speciální krizovou telefonickou linku, na kterou se mohou obracet nejen klienti sociálních center, ale všichni obyvatelé Prahy 17. Právě tam mohou nalézt případnou pomoc.

"Chtěla bych požádat občany, aby se v případě potřeby obraceli na krizové linky, které jsme vyvěsili v každém domě, aby se obrátili i na sociální odbor, který spolupracuje například s potravinovou bankou a připravuje balíčky pro sociálně potřebné občany, pro rodiny s dětmi, které potřebují tuto rychlou pomoc," říká radní  Jaroslava Šimonová (KDU-ČSL/TOP 09).

Lidé, kteří chtějí pomoci pak mohou stále k centru donášet doma ušité roušky. Před vchodem budovy centra totiž stále funguje sběrné místo, kam lze roušky odevzdat. 

"Ta poptávka je pořád velká. My kontaktujeme všechny naše klienty ale i osoby, které se účastní klubu seniorů, nebo s námi jezdili na výlety nebo se účastnily v minulosti našich zájmových činnosti, tak jim voláme a ptáme se, jak se mají a jestli něco nepotřebují," říká Monika Čermáková, vedoucí přímé péče CSZS. 

Krizový štáb městské části pak rozhodl o tom, že rozvoz obědů, ale také jiné nutné služby, jako je donáška nebo pochůzky mohou využít nejen klienti Sociálního centra, ale i další potřební, kteří se ocitli ve složité životní situaci a nemají se na koho obrátit. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu