• Načítám...
>

V Praze 17 testují nové termokamery

  • 19. května 2020,
  • 16:27,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Praha 17 testuje nové termokamery. Jedno zařízení teď funguje u vstupu do budovy úřadu městské části. Dokáže příchozím měřit tělesnou teplotu, ale také upozornit na to, že nemá člověk na ústech roušku. Pokud se kamera osvědčí, městská část jich plánuje několik nakoupit.

Reklama

V Praze 17 testují nové termokamery. Zařízení je teď v provozu na Úřadu městské části, kde kontroluje lidem tělesnou teplotu, ale také to, zda mají příchozí nasazenu roušku a dokonce i to, zda ji mají nasazenou správně. 

"V případě, že přichází osoba, která má běžnou teplotu pokožky tak je zobrazena na displeji zelenou barvou. Dále dochází k detekci přítomnosti roušky. Tedy to, zda osoba má nasazenou roušku nebo nemá. Pokud ten systém detekuje, že je vše v pořádku, tak vyhodnotí osobu zelenou barvou. V případě, že by třeba neměla nasazenou roušku, tak vyskočí upozornění. A příslušná obsluha pak upozorní osobu, aby si například nasadila roušku," říká zástupce dodavatele Milan Mareš. 

Městská část dostala zařízení od dovatelské společnosti na zkoušku zdarma. Vedení městské části už teď avizuje, že by v budoucnu měla zájem o koupi. Nové termokamery by mohly být umístěny i do jiných institucí a zařízení v Městské části.

"Já bych to chtěl vyzkoušet na našem sportovním centru, které se otevírá do provozu, ve školách, v kulturním centru, zkrátka na těch místech, kde je vysoká koncentrace lidí. Nebudeme popírat, že od jisté doby se svět změnil. To čím teď procházíme naznačuje, že odteď bude všechno jinak a nevidím důvod, proč takové zařízení nemít," říká Marek Martin (ODS),  místostarosta MČ Praha 17.

Zařízení rozpoznává obličeje a dokáže rozeznat člověka od předmětu. Nehrozí tak, že by se případně spustil alarm v případě, že by si někdo například s sebou nesl horké jídlo nebo nápoje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu