• Načítám...
>

V Praze 17 zasedala Komise pro kulturu a vzdělávání

  • 19. června 2020,
  • 14:50,
  • PRAHA 17,
  • Markéta Frydrychová

V Praze 17 proběhlo další zasedání Komise pro kulturu a vzdělávání MČ. Hlavním tématem jednání bylo čtyřsté výročí bitvy na Bílé hoře.

Reklama

V Praze 17 proběhlo další zasedání Komise pro kulturu a vzdělávání MČ. Jedním z témat, o kterém se jednalo byl přesun sochy od Břetislava Bendy.

"V Bendově ulici máme sochu, která se jmenuje Dívka v lázni. Je to nádherná socha, která bohužel během let obrostla vzrostlými stromy a není vidět. My bychom chtěli sochu přemístit. Vybrali jsme tři lokality, kam bychom sochu chtěli umístit. Jednou z lokalit je nové prostranství u sportovního centra, u centra Průhon nebo na začátku Bendovi ulice. Tímto tématem se bude komise zabývat a budou doporučovat kam by se dala socha přemístit, aby byla dobře vidět," říká Jitka Synková, starostka Prahy 17.

Dalším tématem jednání bylo čtyřsté výročí bitvy na Bílé hoře. To chce MČ podpořit sérií podzimních akcí, které vyvrcholí právě v den výročí.

"Celé to pásmo započne v srpnu, kdy sestry Benediktýnky připravují svatou pouť. Poté plánujeme sousedské dny, v polovině září bude zahájena výstava v poutním místě Panny Marie Vítězné na Bílé hoře. Ta bude doprovázena katalogem a další akce se chystají," říká Josef Dirbák, předseda komise pro kulturu a vzdělávání.

Své návrhy komise předloží radě městské části. Ta následně bude hlasovat o jejich schválení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu