• Načítám...
>

Řepy hostily turnaj seniorek v Pétanque

  • 26. června 2020,
  • 10:51,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Hřiště základní školy Jana Wericha patřilo Pétanque. Konal se tu přebor seniorek a účast byla velká. Dorazily nejen dámy z Řep, ale z celého hlavního města.

Reklama

Pétanque je v Řepích sportem číslo jedna. A místní hřiště u Základní školy Jana Wericha hostilo přebor pražských seniorek v tomto sportu.

"Dohodli jsme se na klubu, že uděláme něco pro super holky seniorky. Tak jsme vymysleli přebor Prahy v pétanque jednotlivkyň. V kategoriích od 60 do 69 let je tady dneska pět žen. V kategorii od 70 do 79 je jich tu dnes dvacet šest a v kategorii 80 let a starší  je jich tady jedenáct. 

Na turnaj dorazila i paní Jiřina Lišková, která pétanque hraje za místní oddíl z Prahy 17 už čtyři roky. Na turnaji se jí dařilo střídavě.

"Jedna výhra, jedna prohra. Těšila jsem se na to, protože se zase setkáme s hráčkami z jiných regionů pražských, takže to je fajn.  A vlastně to vymyslel a uspořádal náš prezident, Pepa Procházka, že si zahrajeme, než začnou letní dny, ty dovolenkový. Že to bude pro nás seniorky taková satisfakce, že to všechno připraví senioři," popisuje hráčka Jiřina Lišková.

Podpořit dámy přišla i starostka sedmnácté Městské části Jitka Synková.

"Myslím si, že senioři už byli po třech měsících té karantény docela nažhavení a přišlo jich velké množství, takže jsem ráda, že ty ceny mohu předat a že už se mohou alespoň takto ve venkovních prostorách scházet," uzavírá starostka MČ Praha 17, Jitka Synková.

Ač se zápolilo ostošest a bojovalo o každý bod, nakonec stejně nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu