• Načítám...
>

ZŠ Jana Wericha přivítala téměř 100 prvňáčků

  • 1. září 2020,
  • 14:46,
  • PRAHA 17,
  • Markéta Frydrychová

Prvňáčky přivítali také ve školách v Praze 17. Jak si tento slavnostní okamžik užily děti v ZŠ Jana Wericha jsme se byli podívat s naší kamerou.

Reklama

První školní den do lavic Základní školy Jana Wericha v Praze 17 poprvé zasedlo téměř 100 malých žáčků. Přivítat je a popřát mnoho štěstí přišla také starostka městské části Jitka Synková, která dětem věnovala malý dárek.

"My každoročně dáváme za MČ dětem dárečky, letos se nám podařilo udělat nové pexeso, ve kterém jsou veškerá dětská hřiště a sportoviště, která máme u nás v Řepích. Součástí toho pexesa je mapa MČ, kde jsou zaznamenána ta jednotlivá hřiště. Může se stát, že ti, kteří bydlí v jedné části Řep, ani neví, že na druhém konci naší MČ jsou úplně jiná hřiště. Věřím, že děti budou mít čas se na ně podívat," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Pro prvňáčky bylo jako tradičně připraveno slavnostní stužkování. To bylo přizpůsobeno současným bezpečnostním opatřením.

"Bohužel současná situace nám nedovolila udělat slavnostní stužkování ve společenské místnosti, kde to děláme ve větším. Proto jsme zvolili variantu, že jsme děti odvedli rovnou do tříd a děláme to v komornějším provedení. Určitě bychom o toto děti nechtěli ochudit. Kromě toho děti dostaly další drobné dárky jak od MČ, tak od magistrátu. Na lavicích mají připravené učebnice, první sešity, první pomůcky, takže věřím, že se u nás dětem bude líbit," řekla Zuzana Martinovská, ředitelka školy. 

A na co se těší čerství prvňáci?

anketa

V novém školním roce přibylo v Městské části Praha 17 celkem 252 malých prvňáčků, což je běžný dlouhodobý průměr.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu