• Načítám...
>

V klášteře v Řepích se konalo tradiční vinobraní

  • 13. září 2020,
  • 16:33,
  • PRAHA 17,
  • Ondřej Švec

První polovina září patří v Domově svatého Karla Boromejského v Řepích už tradičně akci Vinobraní v klášteře. Šlo už o její sedmý ročník, který se koná v místě, kde se starají o staré a nemocné lidi. Právě vinobraní, kde není nouze o dobré víno a dobroty všeho druhu, kdy k tomu navíc hraje příjemná muzika, jim každoročně zpestřuje pobyt v domově. Pojďte se společně s námi podívat na to, jak se letošní ročník vydařil a co zajímavého návštěvníkům i obyvatelům Domova svatého Karla Boromejského přinesl.

Reklama

Vinobraní se dá uspořádat prakticky kdekoli tam, kde je dobré víno a dostatek dobrých lidí. Třeba i na tak neobvyklém místě jako je obnovený klášter v Řepích, kde dnes pečují o staré a nemocné. 

"Vinobraní jsme naplánovali jako akci, která potěší návštěvníky domova. Vinná réva se zde nikdy nepěstovala, ale my jsme založili malý vinohrad," popsala Monika Straková, organizátorka Vinobraní v klášteře.

A protože se nacházíme na posvátné půdě, požádali organizátoři kněze, aby vinobraní a úrodě posvětil.

Na návštěvníky vinobraní už tradičně čekala spousta dobrého vína, kvalitních sýrů a nejrůznějších pochutin. Chybět nemohl ani bohatý doprovodný program.


"Na programu máme stálice. Zahraje Jožka Šmukař s cimbálovou kapelou. Jako novou zde máme herečku a zpěvačku divadla Semafor Kamilu Kopáčkovou. Taneční soubor Lučinka a Cimbálovou muziku sourozenců Holubových s Jiřím Žigmundem," upozornila Monika Straková, organizátorka Vinobraní v klášteře.

Vinobraní v klášteře se ani letos nemohlo obejít bez podpory Městské části Praha 17. Na akci se přišla osobně podívat starostka Jitka Synková.

"Jsme moc rádi, že se v letošním roce tato akce uskutečnila, protože naše městská část nedělala tradiční Babí léto, a to z důvodu bezpečnostních hygienických podmínek." uvedla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Letošní Vinobraní v Klášteře se opět nad míru vydařilo, a to i díky nádhernému počasí. A protože na akci několikrát zaznělo, že víno léčí, doufejme, že jeho úroda bude v následujícím roce opět bohatá, protože zdraví je v současné koronavirové době to nejdůležitější, co máme. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu