• Načítám...
>

Řepští žáci letos plavou v novém sportovním centru

  • 29. září 2020,
  • 14:00,
  • PRAHA 17,
  • Jan Varga

Sportovní centrum v Řepy hlásí velký zájem o plavání. Místní základní školy mohou konečně využít nový bazén, ve kterém odstartovaly plavecké kurzy pod vedením zkušených lektorů. V dopoledních hodinách je bazén uzavřen pro veřejnost. Podle vedení městské části se tak snižuje riziko nákazy koronavirem.

Reklama

Řepské děti mohou konečně plavat doma!  Sportovní centrum naplno rozjelo plavání dětí z místních mateřských a základních škol. Téměř každé dopoledne v týdnu se jim zde věnují zkušení lektoři. Začátečníky seznamují s vodou, a ty pokročilé v jejich umu zdokonalují. 

"Co se týká mateřských škol, tak je to o tom, aby se děti nebály vody, aby  ji vnímaly jako bezpečné prostředí, ve kterém se umí bezpečně pohybovat. Dítě se učí nejen plavat, ale také se ve vodě bezpečně chovat. A co se týká základních škol, tak tam už to není o hravosti, ale i o plaveckých dovednostech jako takových," vysvětila Lucie Marková, majitelka Maternity Care.

O dětské plavání je obrovský zájem a v novém bazénu je prakticky pořád plno, a to jak dopoledne, tak v odpoledních hodinách, kdy tady působí šest školiček, které provozují kurzy plavání. 

"V dopoledních hodinách, od pondělí do čtvrtka, od osmi do dvanácti hodin tady máme výcvik plavání řepských škol. Poté až do devíti hodin do večera otevíráme pro veřejnost. Od pátku až do neděle, od devíti do devíti, je pak otevřeno také pro veřejnost," popsal Roman Štěrba, ředitel Sportovního centra Řepy.

"Zároveň sem chodí na plavání i žáci z našich mateřských škol. Všechny ředitelky a učitelky oceňují, že je plavání tady v místě, a že tak rodiče nemusí připlácet za drahou dopravu," upozornila Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Anketa

"Bylo to super. Teplá voda a dobrá zábava."

"Bavila jsem se výborně. Všechno je tu hezké, a to včetně vody."

"Myslel jsem, že se budu bát, ale nakonec to bylo dobré."

Lekce plavání jsou v dopoledních hodinách, kdy do bazénu nesmí veřejnost. V bazénu se pohybují pouze žáci. Vedení radnice tak doufá, že budou lekce, s ohledem na vládní nařízení kvůli koronaviru, takto pokračovat co nejdéle. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu