• Načítám...
>

Praha 17 spustila nové webové stránky

  • 29. října 2020,
  • 15:12,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 17 spustila nové webové stránky. Ty jsou mnohem přehlednější a uživatelům nabízejí větší komfort při vyhledávaní z tabletu či mobilního telefonu.

Reklama

Obyvatelé Prahy 17 mohou využívat nové webové stránky městské části. Ty jsou mnohem přehlednější a umožňují rychlejší vyhledávání informací. Díky tomu uživatel ušetří spoustu času. 

"Fungujeme na jiné platformě, je to open source a veliké komunitní zázemí a díky tomu jsme snížili náklady. Většinu děláme v rámci našeho IT oddělení, kde máme skutečně šikovný zaměstnance," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

"Mohu zmínit například zjednodušení objednávání, prezentaci týkající se aktuální situace ohledně covidu, kdy má občan informace přímo v řízeném kanálu a toto je podpořeno personalizací obsahu, kdy si klient může zadat kanál, který vyhledává nebo ho zajímá a po přihlášení má ty informace přímo po ruce," řekl Petr Loučka, tajemník ÚMČ Praha 17.

Příjemnou změnu pocítí i lidé, kteří při vyhledávání informací využívají mobilní telefon či tablet.  

"Tyto webové stránky byly od začátku dělány tak, aby ten design byl responzivní, takže na mobilních telefonech by měl mít uživatel plný komfort," řekl Jakub Hradil, informatik ÚMČ Praha 17. 

Chod webových stránek původně zajišťovala specializovaná firma. Ty nové už má pod svou správou výhradně vedení radnice. Zavedení jakýchkoliv změn tak bude mnohem rychlejší a efektivnější. 

"Je to redakčně jednodušší, takže naše PR oddělení a naše redaktorky mohou jednoduše a efektivně tam vkládat aktuality," řekl Martin Marek. 

V momentě, kdy budou vládní opatření uvolněna, umožní městská část místním občanům vyjádřit se k webovým stránkách prostřednictvím ankety či workshopů. Více informací naleznou zájemci na www.repy.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu