• Načítám...
>

Praha 17 se zaměřuje na bezpečnost chodců

  • 30. října 2020,
  • 17:31,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Praha 17 zavedla několik dopravních opatření, která by měla zvýšit bezpečnost lidí přecházejících přes frekventované silnice, které se nacházejí v blízkosti škol. Zároveň zareagovala na nedostatek parkovacích míst kvůli dodávkám, které zabírají místa rezidentům.

Reklama

V těsné blízkosti autobusové zastávky Nevanova, která je umístěna v ulici Skuteckého, došlo k výrazné proměně. Nově zde vznikl takzvaný bezpečnostní ostrůvek, který by měl ochránit chodce a zejména děti, které se touto cestou vracejí ze školy domů. 

"Původně byla ta autobusová zastávka posunuta a když tady stál autobus, tak řidiči měli tendenci ho objíždět a tím pádem docházelo k tomu, že nebylo možné vidět chodce na tom přechodu. Ta migrace dětí, převážně v ranních hodinách, je veliká," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Podle místostarosty městské části Martina Marka by zúžení jízdního pruhu nemělo způsobovat dopravní zácpu. 

"Vzhledem k tomu, že ten minibus jezdí ve špičce každých 15 minut a vejde se tam maximálně 20 lidí, nemám pocit, že těch pár lidí, kteří nastupují, by dokázalo udělat kolonu," řekl Martin Marek. 

Bezpečnostní prvky a ostrůvek by měl vzniknout i na nedaleké křižovatce ulic Bazovského a Slánská. 

"Chtěli bychom vybudovat i přechod, vzhledem k tomu, že tam je navazující podchod pod ulicí Slánská, také tam chodí spousta dětí do škol a vznikly by tam také takové ty pruhy, které by zúžily tu křižovatku," řekl David Zlatý, vedoucí Odboru životního prostředí a dopravy MČ Praha 17.

Kromě toho se vedení městské části zaměřuje i na obsazenost parkovišť v blízkosti bytové zástavby, kde místní obyvatelé často nemohou zaparkovat kvůli velkým dodávkám. Radnice proto chce umístit na parkoviště dodatkové značení. Tuto změnu mohou řidiči už teď zaznamenat například na parkovišti Na Moklině. 

"Nákladní auta, dodávky a další taková vozidla když parkují, tak jsou buďto delší nebo širší a zabírají více než jedno místo. Pak už se ty čáry nedodržují," řekl Martin Marek. 

Radnice MČ plánuje zavést zákaz parkování dodávek například i v ulicích Galandova, Drahoňovského či Skuteckého. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu