• Načítám...
>

Praha 17 má unikátní naučnou stezku

  • 30. října 2020,
  • 16:41,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Praha 17 se může pochlubit unikátní naučnou stezkou. Lidé se na ní dozvědí zajímavé informace z oblasti historie městské části, kultury, ale třeba i to, jaké živočichy na šestikilometrové stezce mohou spatřit.

Reklama

Málokterá městská část se může pochlubit tak komplexní a unikátní naučnou stezkou, jako Praha 17. Ta představuje mnoho zajímavého z různých oblastí vědění – ať už to je historie, kultura, fauna či flora.

"Nabídne návštěvníkovi informace o historii Řep, o současnosti Řep, o místopisu v Řepích a významných osobnostech, ale také o přírodě, ať je to vegetace, ptáci, bezobratlí živočichové, obojživelníci a plazi. Samozřejmě skupiny, kde řada druhů žije skutečně v Řepích," řekl Jan Farkač, zastupitel MČ Praha 17. 

"V současné době koronaviru, kdy je vlastně skoro pozastavená veškerá kultura, si myslím, že by procházka po naučné stezce mohla být příjemným zpestřením pro naše obyvatele," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Naučná stezka začíná u tramvajové a autobusové zastávky Sídliště Řepy a končí na Bílé Hoře. Zájemci tak mají možnost poznat několik zajímavých míst. Například zástavbu starých Řep, kostel sv. Martina či Domov svatého Karla Boromejského.

"Jedním z nejzajímavějších míst v Řepích je samozřejmě to jedno z nejstarších. Může to být kostel sv. Martina, ale stejně tak klášter sv. Karla Boromejského, prakticky světoznámé centrum péče o staré občany, na které přispívala celá řada významných osobností napříč celým světem," řekl Jan Farkač.

Vedení radnice pravidelně investuje nemalé prostředky nejen do údržby, ale i do oprav infomačních tabulí, které se stávají častým terčem vandalů.

"Je veliká škoda, že ty tabule jsou i mnohdy zapáleny, počmárány a nedá se tam nic přečíst," řekla Jitka Synková. 

Naučná stezka, která měří téměř 6,5 kilometru, nabízí celkem sedmnáct zastávek a je vhodná jak pro pěší, tak i pro cyklisty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu