• Načítám...
>

Centrum soc. a zdrav. služeb v Praze 17 má napilno

  • 26. listopadu 2020,
  • 12:20,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Centrum sociálních a zdravotních služeb v Praze 17 má v koronavirovém období napilno. Všichni pracovníci v terénu musí být pravidelně testováni, se seniory jsou v každodenním kontaktu a už teď se připravují také na postupné rozvolňování opatření.

Reklama

V nelehké době se Centrum sociálních a zdravotních služeb Prahy 17 snaží být v neustálém kontaktu se svými klienty. Pečovatelská služba tak funguje pro všechny klienty, i ty nově příchozí.

"Snažíme se zachovávat prvky maximální bezpečnosti pro nás, i pro naše klienty. Nově, na základě vládního nařízení, se všichni naši pracovníci v terénu musí každých pět dnů testovat. Samozřejmě se snažíme zachovávat všechny prvky bezpečného přístupu, jako jsou ochranné pomůcky a bezpečné chování," řekla Monika Čermáková, zástupkyně ředitele CSZS Praha 17. 

Naplno funguje i domácí zdravotní péče.

"Tam je ta potřeba v současné době možná ještě vyšší, než za běžného režimu. Děláme i fyzioterapii v domácnostech, psychologickou péči, individuální konzultace a alko - toxo poradny. Bohužel všechny další služby jsou zavřeny. Jediná výjimka je, že provozujeme půjčovnu kompenzačních pomůcek," řekla Monika Čermáková.

Omezeny jsou tak volnočasové aktivity, programy pro seniory i děti a zavřená je i místní knihovna. S klienty se tu snaží pravidelně komunikovat. S dětmi například pomocí sociálních sítí.

"V případě seniorů je to tak, že jim pravidelně telefonujeme, zjišťujeme jejich potřeby, povídáme si s nimi. Slibujeme si, že do budoucna se určitě rozjedou všechny aktivity, jako to bylo před covidem," řekla Monika Čermáková. 

Senioři mohou v případě potřeby i do Centra sociálních a zdravotních služeb Prahy 17 zatelefonovat na číslo 235 314 141, kde jim se vším poradí. Patnáctého prosince se na místní zahradě chystá akce pro děti, kde na ně čeká živá muzika nebo malování vánočních ozdob.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu