• Načítám...
>

Klub 17 rozdal dětem ze sociálně slabších rodin dárky

  • 15. prosince 2020,
  • 18:32,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Ne všechny rodiny si mohou dopřát veselé a štědré vánoční svátky. Praha 17 ve spolupráci s Klubem 17 se proto rozhodla předat dárky a udělat radost těm, kteří to potřebují nejvíce.

Reklama

Kolem čtyř stovek dárků bylo připraveno na zahradě Klubu 17. Ty byly primárně určeny pro rodiny, které nemohou svým dětem z finančních důvodů pořídit dárek a udělat jim tak radost.

"My jsme si připravili klasickou akci - vánoční rozdávání dárků, což je vyvrcholením celoroční snahy vtáhnout děti do našeho nízkoprahového zařízení. Bohužel poprvé to nemůže být uvnitř, tak jsme hledali variantu udělat to venku. I tak jsme museli nějakým způsobem redukovat kreativní dílny a omezili jsme to v podstatě jenom na předávání dárků a popřání si hezkých Vánoc," řekla Monika Čermáková, zástupce ředitele CSZS Praha 17.

"Zapojil se do toho i náš sociální odbor. Je to tzv. projekt krabice od bot. Do té diakonie přinášejí občané ty dárečky a na tu krabici napíšou, jestli je dárek určen pro chlapce nebo pro dívku a napíše tam i věk. To znamená, že kluci tam můžou mít autíčko nebo fotbalový míč a děvčata třeba panenku nebo kosmetiku," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Dobrý pocit z této akce měli nejen rodiče, ale i děti, které neskrývaly nadšení.

anketa

Kromě těchto akcí zajišťuje dětem nízkoprahový Klub 17 volnočasový program, doučování či poradenství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu