• Načítám...
>

Praha 17 bude mít lepší hřiště na pétanque

  • 31. března 2021,
  • 22:24,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Petanqueové hřiště v Praze 17 prochází rozšířením. Po skončení prací bude mít rozměry 13x18 metrů. Tím bude vyhovovat parametrům pro soutěž 1. a 2. petanqueové ligy, které se místní senioři účastní.

Reklama

Praha 17 rekonstruuje petanqueové hřiště. Vyslyšela tak žádosti zejména seniorů, kteří hřiště využívají na tréninky do soutěží.

"Rozšiřujeme to, protože od té doby, co naši senioři pod vedením Pepy Procházky mají rok od roku lepší výkony a úspěchy, tak nás předseda toho klubu petanque pan Procházka požádal, zda by nebylo možné, abychom jim rozšířili toto hřiště," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Hřiště bude mít nově rozměry 13x18 metrů. Díky tomu nebudou muset senioři žádat o výjimku při soutěžích 1. a 2. petanqueové ligy.

"Myslím si, že si to zaslouží a my se snažíme je podporovat co nejvíce to jde. V tom je ten smysl. Ti lidé nemají sedět doma a lamentovat nad životem. Oni aktivně fungují a je to perfektní. My s nimi absolvujeme nějaké turnaje a to jejich nadšení je úžasné a když můžeme, tak se jim snažíme vyjít vstříc," řekl Martin Marek. 

Petanque tu ale nemusí hrát pouze senioři. Hřiště je veřejně přístupné všem obyvatelům Prahy 17.

"Když se kouknete na to osazení tohoto hřiště, tak je to přesně ten koncept. Není to jen o tom, že senioři hrají petanque, ale jsou tady i dětské prvky a fitnes stroje na cvičení," řekl Martin Marek. 

Díky tomu tu najde možnost využití každá věková generace od dětí až po seniory. Hřiště je aktuálně z důvodu vládních opatření uzavřené. Stavební práce by proto mohly být dokončeny ještě před jeho znovuotevřením.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu