• Načítám...
>

Praha 17 dostala respirátory z tchajwanské linky

  • 31. března 2021,
  • 15:47,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Místopředseda Senátu Jiří Růžička přijel do pražských Řep, aby místnímu Centru sociálně - zdravotních služeb předal respirátory. Ty vznikly na výrobních linkách, které České republice daroval Tchaj-wan. Senátor chce respirátory svůj volební obvod zásobovat i do budoucna.

Reklama

Centrum sociálně - zdravotních služeb v Řepích dostalo několik stovek respirátorů. Z rukou místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky je osobně převzala starostka městské části Jitka Synková.

"Když jsme na začátku září byli na cestě na Tchaj-wanu, tak jsme se domluvili s místními výrobci linek, že dodají jako velkorysý dar České republice výrobní linky, pár měsíců to trvalo a firmy začaly vyrábět a rozhodly se, že každý měsíc budou dávat Senátu 200 tisíc respirátorů a my jako senátoři je můžeme rozdat ve svých senátních obvodech," řekl Jiří Růžička, místopředseda Senátu PČR. 

A tak senátor oslovil i starostku Prahy 17, aby respirátory využila pro účely městské části.

"Já jsem moc ráda, že nás pan senátor Růžička oslovil s tím, že má možnost pro MČ Praha 17 dodat některé respirátory. My jsme už v minulosti respirátory zajišťovali pro naše potřebné, hlavně pro seniory a rozdávali jsme je prostřednictvím Centra sociálně - zdravotních služeb, prostřednictvím našeho sociálního odboru a i u nás na úřadě," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

A i tyto respirátory tak skončí u klientů sociálních služeb Prahy 17. Navíc se jedná o velmi kvalitní respirátory s českou certifikací.

"Kvalita odpovídá normám po všech stránkách, jsou to ty nejmodernější linky na výrobu respirátorů, používají nanotechnologie a nepochybuji o tom, že svou funkci plní skutečně na 100 %," řekl Jiří Růžička.

Senátor také přislíbil, že bude městskou část respirátory zásobit i do budoucna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu