• Načítám...
>

MŠ Duha má nový stínící systém

  • 23. dubna 2021,
  • 14:11,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Žaluzie a markýzy ochrání před sluníčkem děti v MŠ Duha v Praze 17. Novou stínící techniku v hodnotě 2 a půl milionů korun sem pořídila městská část. Náklady pokryla dotace pražského Magistrátu.

Reklama

MŠ Duha je připravená na slunečné počasí. Terasy tu jsou nově vybaveny elektrickými markýzami.

"Pro nás to znamená hlavně vytvoření kvalitních podmínek pro vzdělávání dětí. To zastínění teras znamená, že se nám rozšíří prostory pro vzdělávání dětí, kdy v měsících jarních i letních tady bývá veliké horko a hledáme stín," řekla Alena Lucová, ředitelka MŠ Duha. 

O stín ve vnitřních prostorách školky se postarají žaluzie. Celý stínící systém je navíc možné pohodlně ovládat prostřednictvím dálkového ovládání.

"Každý ten prvek má svůj ovladač, učitelka ho může ovládat jak zvenčí, tak zevnitř. Zvenčí je ideální ovládat ty markýzy a ty jsou ještě vybaveny takovým systémem, že jsou tam čidla a pokud začíná foukat vítr nebo začne pršet, tak nám markýzy samy začnou zajíždět," řekla Alena Lucová. 

Markýzy a žaluzie pořídila mateřské škole Praha 17. A to díky dotaci pražského Magistrátu.

"Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom to mohli dát na všechny mateřské školky. Zatím se nám tu stínící techniku podařilo dát na MŠ Laudova, která je největší, protože má tři budovy. To znamená, že máme tuto techniku na všech třech budovách MŠ Laudova," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Náklady na pořízení a instalaci stínící techniky se vyšplhaly na více než 2 a půl milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu