• Načítám...
>

Starostka Prahy 17 byla odvolána

  • 28. května 2021,
  • 18:23,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Do čela Prahy 17 usedla nová starostka Alena Kopejtková. Ta vystřídala po téměř 15 letech Jitku Synkovou, která byla ze své funkce odvolána na mimořádném zastupitelstvu. Důvodem jsou nejasnosti související se stavbou Sportovního centra Řepy.

Reklama

Jitka Synková byla odvolána z funkce starostky Prahy 17. Stalo se tak na mimořádném zasedání zastupitelů. Podle slov bývalé starostky jsou na vině komplikace spojené se stavbou Sportovního centra Řepy. Jeho vybudování zároveň považuje Jitka Synková za největší úspěch za dobu svého téměř 15 letého působení v čele radnice.

"Je to sportovní centrum, které nám opravdu závidí kdejaká MČ, takže na to jsem pyšná a hlavně jsem pyšná na to, jak jsme se tady postarali o všechny naše školy a školky a že jsme vždy dokázali zajistit, aby ti naši rodiče měli kam ty děti dát, protože vím, že některé MČ bojují  s nedostatkem míst, ať již ve školkách nebo ve školách," řekla Jitka Synková, odvolaná starostka MČ Praha 17. 

Pro odvolání Jitky Synkové se v tajné volbě vyslovila většina členů zastupitelstva. Ti poté zvolili do čela radnice dosavadní místostarostku Alenu Kopejtkovou.

"Nejprve potřebujeme vyřešit ty problémy, které nyní MČ má, potřebujeme vymáhat nároky po různých subjektech, třetích subjektech, na které má MČ nárok, potřebujeme vyřešit a zprovoznit kompletně celé sportovní centrum a to jsou naše priority v tuto chvíli. Samozřejmě nás ještě čeká výstavba domu s pečovatelskou službou a myslím si, že na tomto projektu by měli spolupracovat nejen koaliční partneři nebo zastupitelé z ODS, ale v podstatě celé zastupitelstvo. Všichni zastupitelé by měli být včas informováni a podílet se na tom rozhodování," řekla Alena Kopejtková, starostka MČ Praha 17. 

Pro dosazení Aleny Kopejtkové do funkce starostky městské části hlasovalo na mimořádném zastupitelstvu 14 z 19 přítomných zastupitelů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu