• Načítám...
>

Domov sv. Karla Boromejského v Praze 17 slaví 25 let

  • 25. června 2021,
  • 7:52,
  • PRAHA 17,
  • Lenka Castillo

Domov sv. Karla Boromejského slavil 25. výročí od založení. Oslava se konala v přilehlé zahradě. Zúčastnili se jí pozvaní hosté. Mezi přítomnými byli zaměstnanci domova, jeho sponzoři a nechyběli ani zastupitelé MČ Praha 17.

Reklama

V 50. letech zabavil tento objekt, sestrám Boromejkám, stát. Když ho pak v letech devadesátých získaly zpět, rozhodly se tu zřídit ošetřovatelské centrum s lůžky LDN a sociálními odlehčovacími službami pro zhruba 100 pacientů. Tuto novou formu péče poskytuje Domov sv. Karla Boromejského svým pacientům seniorům už 25 let.  Významné výročí se neobešlo bez oslavy. Konala se v přilehlé zahradě.

"Víte u nás se lidem líbí a dostáváme spousty děkovných vyjádření a dopisů, protože tu cítí vztah k těm pacientům. Je to péče, která je opravdu vztahová, individuální a takového rodinného typu," konstatovala sestra Konsoláta.

Personál, který se v domově o pacienty stará, čítá asi 100 zaměstnanců. V jeho činnosti a poslání ho dlouhodobě podporuje MČ Praha 17, která spolu se sponzory pomáhá zajišťovat vše potřebné k důstojnému pobytu.  

"Oni jsou vlastně významní tím, že se starají o dlouhodobě nemocné, o ty nejvíce potřebné a dělají to skutečně s láskou. Dělají to s přátelským přístupem, což je pro nás strašně důležité. A nejenom to. Dávají v podstatě i šanci odsouzeným ženám, které se zde podílejí na působení toho domova. Proto je to pro nás velice důležité," popsala Alena Kopejtková, starostka MČ Praha 17.

Oslavy 25. výročí založení Domova sv. Karla Boromejského se zúčastnili pozvaní hosté, mezi nimiž nechyběli právě sponzoři nebo zastupitelé sedmnáctky. Nechyběl ani hudební program. No a jaká by to byla oslava výročí bez přání? 

"Já bych přála domovu, aby tohle tady zůstalo i dalších, minimálně pětadvacet let," popřála sestra Konsoláta.

"Já bych jim chtěla popřát dalších pětadvacet let úspěšného působení. A moc se těším na to, že spolupráce bude pokračovat. A budeme za to jen rádi a vděční," popřála Alena Kopejtková, starostka MČ Praha 17.

Od začátku fungování domova se do jeho péče dostalo více než deset tisíc pacientů. Tento rok je tak pro domov významným jubileem a milníkem. Připomíná všem svůj význam i poslání a dobrý pocit za léta odvedené práce.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu