• Načítám...
>

V Řepích se běželo za druhou šanci pro slušný život

  • 7. září 2021,
  • 23:22,
  • PRAHA 17,
  • Marek Tereba

Běhat můžete jen tak, často ale i pro dobrou věc. Stejně jako účastníci akce Yellow Ribbon Run. Ti běželi za druhou šanci pro lepší život.

Reklama

V dobré náladě a otevřené společnosti se nesl další ročník akce Yellow Ribbon Run v Aktivním lesoparku Řepy. 

"Letos organizujeme už šestý ročník Yellow Ribbon Run, což je Běh se žlutou stužkou. Organizuje ho platforma Vězeňská služba ČR, Probační a mediační služba ČR a Rubikon Centrum. A my, všichni tři, se snažíme upozornit na téma integrace lidí, s trestní minulostí, ve společnosti," vysvětlila Dagmar Doubravová, ředitelka Rubikon Centra.

Mezi účastníky běhu tedy není jen veřejnost, ale také lidé, kteří v minulosti pobývali v nápravných zařízeních a chtějí začít znovu. 

"Já už se účastním třetího ročníku této akce Yellow Ribbon Run. A motto, celé té akce, vlastně je ukázat prostě lidem, že i ve vězení jsou normální, slušní lidé, kteří mohou být slušní sousedé, když se vrátí z věznice zase domů po uplynutí trestu," uvedl Dalibor, účastník běhu. 

Akce probíhá každý rok za podpory firem, které občany se zápisem v trestním rejstříku zaměstnávají. Podporu mají i od radnice městské části.

"Já jsem byl strašně rád, že jsme byli osloveni, naše městská část, aby se tento Běh pro žlutou stužku uskutečnil právě u nás. Zase je to zásluha Tomáše, který přivedl děvčata z Rubikonu za mnou, protože já mám na starosti odbor životního prostředí a dopravy, kde my vlastně máme vězně na nějaké práce," doplnil Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Ambasadorem projektu je herec Petr Čtvrtníček. Ten je navíc bubeníkem vězeňské kapely Wsedě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu