• Načítám...
>

V Praze 17 vyroste nový les

  • 21. října 2021,
  • 10:57,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Na školním pozemku v pražských Řepích vyroste les. Tisíc stromků tady zasadili žáci této školy spolu se svými učiteli, a to v rámci projektu Les do kapsy. Akci podpořila také Praha 17.

Reklama

Základní škola Jana Wericha v pražských Řepích byla jednou z prvních v Čechách, která se zapojila do projektu Les do kapsy. Díky tomu bylo v areálu školy vysázeno hned tisíc nových stromků. 

"Školní Les do kapsy je takový projekt, kdy sázíme se školami lesíky, které jsou poměrně malé. Je to nějakých dvě stě metrů čtverečních. Tady jsme zhruba na čtyř stovkách. To je taková větší porce. Ten záměr je takový: Přiblížit děti a přírodu ve prospěch obou. Tak tady se snažíme o to, aby děti si sami tu přrodu dostaly do větší blízkosti školy. Tady je to jinak mnohem těžší pro ně dostat se ze sídliště někam do přírody," uvedl Jan Froněk, vedoucí programu Les ve škole.

"Mně se líbilo, že bude Les ve škole, protože děti samozřejmě nemají ten přímý kontakt. My jsme sídlištní škola, a tady, když se podíváte kolem sebe, jsou samé paneláky. Les máme daleko. Tak mně se moc líbilo, že bychom měli, tady přímo školní, výukový les, a to se snad povedlo," konstatovala Iveta Javůrková, učitelka.

Příprava projektu trvala přibližně rok. Samotné výsadbě lesa předcházelo několik úředních jednání.

"Ale museli jsme nejdříve tady vybrat pozemek, museli jsme to tady vymezit, vypočítat. Takže tady už nám začala výuka, protože děti, místo matematiky, mohly počítat tady obvod. Mohly počítat obsah, mohly něco kreslit, rýsovat. My jsme potom děti tady do toho tak nějak zakomponovali, protože oni sami chtěli něco hezkého vyrábět tady, chtěly dělat rukama, a to se povedlo. Takže teď dva dny tady sázíme a všichni jsme teď museli říci, že jsme úplně nadšení, protože děti nezlobily, děti šly do toho s nadšením, děti tady pracovaly," doplnila Iveta Javůrková, učitelka.

Celý projekt podpořila Praha 17. Na slavnostním představení lesa veřejnosti, proto svůj strom zasadila také starostka městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu