• Načítám...
>

Nebe nad Řepy ovládli draci

  • 25. října 2021,
  • 9:43,
  • PRAHA 17,
  • Marek Tereba

Na začátku září se obyvatelé Řep tradičně schází na louce u radnice. Počasí bylo letos na drakiádu ideální. Lehký vítr a občas zasvítilo i slunce. Účastníci akce si setkání opravdu užili.

Reklama

Přesně v takovém duchu se nesla už 12. Drakiáda - Memoriál Jiřího Kaliny. Obyvatelé Prahy 17 se sešli na tradičním místě, na louce před radnicí, aby po roční pauze opět provětrali draky. 

"Tady jde o to, aby si ty děti pustily draky. Primárně asi všichni vyhrají, každý, kdo se účastní. Samozřejmě můžeme hodnotit nejvyšší dolet, nejhezčí domácí drak vyrobený, ale primárně je to o tom létání. My letošní ročník bychom chtěli věnovat panu Kalinovi, který onemocněl. Nemůže tady s námi být a dneska létáme pro něho a doufáme, že příští ročník, třináctý, už zase bude s námi," uvedl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Ano. Letos, bohužel kvůli nemoci, chyběl mistr světa v leteckém modelářství a stavitel draků, Jiří Kalina. I tak se ale celá drakiáda povedla. Na nebi létaly desítky různých draků. A my jsme se vydali zjistit, které modely jsou letos v kurzu. 

anketa

I tento rok pomáhalo s organizací Kulturní centrum Průhon.

"Většinou děti dostanou nějakou drobnost. Budeme hodnotit hlavně to, zdali drak vydržel na nebi hodně dlouho, a také jestli vyletěl vysoko," doplnila Petra Tejklová, produkční Kulturního centra Průhon.

Letošní ročník si nenechala ujít ani paní starostka, která si drakiádu užila s celou rodinou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu