• Načítám...
>

V Praze 17 přibylo 28 nových stromů

  • 4. listopadu 2021,
  • 18:58,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

V městské části Praha 17 bylo vysázeno 28 nových stromů. Jako lokalita byla zvolena oblíbená louka u Bikros Clubu Řepy.

Reklama

Na louce u Bikros Clubu Řepy v městské části Praha 17 přibylo 28 nových stromů. Městskou část s iniciativou na výsadbu oslovila organizace Sázíme stromy.

"Nám se to moc zalíbilo, takže jsme si k tomu sedli, vybrali jsme pozemek, vybrali jsme druhy stromů a oni už potom šli s tou iniciativou ven, kdy se potom přihlásila firma, která tu celou akci zaštiťuje, financuje a i stromy sází," řekl David Zlatý, vedoucí Odboru životního prostředí MČ Praha 17. 

"Organizace Sázíme stromy se snaží ozeleňovat krajinu a místa ve městě tam, kde by normálně zeleň nebyla a my to děláme tak, že oslovujeme obce, městské části s nabídkou spolupráce," řekla Marie Fiřtová, koordinátorka výsadby Sázíme stromy, z.ú.

Na místě bylo vysázeno hned několik druhů stromů. Mimo jiné šlo o třešně, jabloně, javory, či například mandloně. Louka je ze strany obyvatel městské části hojně navštěvována.  

"My jsme zvolili tuto lokalitu, protože jsme chtěli vysázet větší počet stromů na jednom místě. V sídlištní zástavbě jsme takovou lokalitu momentálně nenašli. Toto místo je místem, kde se koná spousta akcí kulturních, vedle je bikrosová dráha, takže nám to přišlo jako vhodné," řekl David Zlatý. 

Praha 17 se i dalšími způsoby celoročně podílí na tom, aby stále zlepšovala stav životního prostředí na území městské části.

"MČ samozřejmě má své provozní práce v rámci zeleně, které probíhají každoročně a celoročně, nicméně každý podzim sázíme stromy vlastní, kdy to bývá průměrně 40 - 50 stromů a je to formou buď náhradní výsadby a nebo to jsou zelené nové lokality," řekl David Zlatý. 

Nová alej prostor louky u Bikros Clubu Řepy ještě více zvelebí a v případě ovocných stromů si v budoucnu návštěvníci při procházce lokalitou i pochutnají. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu