• Načítám...
>

Opatření omezila aktivity pro děti i seniory v Praze 17

  • 30. listopadu 2021,
  • 17:24,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

Zhoršující se epidemiologická situace zasáhla i Centrum sociálně zdravotních služeb Řepy. Centrum omezilo dle vládních opatření své služby, mimo jiné například zrušilo pravidelné aktivity klubů seniorů. Opatření zasáhne i do vánočních oslav.

Reklama

Vládní opatření proti šíření onemocnění covid-19 omezila i Centrum sociálně zdravotních služeb Řepy. To sídlí v městské části Praha 17 a nabízí služby jak pro děti a mládež, tak i pro seniory.

"Musíme neustále sledovat, co platí, co je dnes za opatření. Musíme na to pružně reagovat. Samozřejmě, že to je řada omezení, zejména pro naše pracovníky, kteří se snaží vykonávat svou práci pro naše klienty tak, aby oni ty změny cítili co nejméně v terénu," říká Monika Čermáková, ředitelka Centra sociálně zdravotních služeb.

Opatření zasáhla nabízené služby pro všechny věkové kategorie. Nejvíce však aktuální situace dopadá na seniory, kterým není umožněno mimo jiné docházet na volnočasové aktivity, například do jednotlivých klubů seniorů. 

"Přicházejí o ten kontakt, který mají mezi sebou navzájem, ale i s námi, s našimi pracovníky. Potřebovali by více moci to, na co jsou zvyklí a co rádi dělají. Ale bohužel musíme se přizpůsobit všichni a oni si velmi dobře uvědomují, že ta situace je nutná. A všichni doufáme, že se to podaří zvládnout," vysvětluje Monika Čermáková, ředitelka Centra sociálně zdravotních služeb.

Zhoršující se epidemiologická situace letos opět naruší i oslavy blížících se vánočních svátků. 

"Obvykle se setkáváme v jednotlivých klubech seniorů, kde probíhají vánoční besídky s hudbou a s pohoštěním. Přicházejí zástupci radnice. A letos bohužel si budeme muset tyhle situace odpustit a snažili jsme se najít novou variantu. Takže jsme vymysleli setkání před domem, před naším Centrem sociálně zdravotních služeb," dodává Monika Čermáková, ředitelka Centra sociálně zdravotních služeb.

Samotné setkání proběhne 22. prosince a zúčastní se i zástupci radnice Prahy 17.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu