• Načítám...
>

ZŠ Jana Wericha slavila Den země

  • 27. dubna 2017,
  • 12:45,
  • PRAHA 17,
  • Barbara Kirchnerová

Den Země, patří už několik let k tradičním akcím jara. Jinak tomu nebylo ani letos v řepské Základní škole Jana Wericha. A i když musela být z venku z důvodu nepříznivého počasí akce přesunuta do budovy školy, děti si akci, která se letos zaměřila na dopravu, náramně užily.

Reklama

Už osmým rokem se na ZŠ Jana Wericha oslavuje takzvaný Den Země. V rámci jeho konání je každoročně vyhlášeno téma, na které se zaměří. Letos to byla doprava a Jedu, jedeš, jedeme.

"V letošním roce máme připraveno kolem 15 stanovišť, každé stanoviště je zaměřeno na určitý dopravní prostředek. Děti také dostaly pracovní listy, které byly předem připravené. Jsou rozdělené pro děti předškolního věku, nebo nižšího školního věku a starší děti," řekla Zuzana Martinovská, ředitelka ZŠ Jana Wericha.

"Podporujeme ekologickou výchovu dětí. A děti to, co se učí b hodinách, tak si mají možnost vyzkoušet i v praxi. Dne Země se zúčastňuje minimálně 500 dětí," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

S plněním úkolů na daném stanovišti děti získaly indicii, kterou doplnily do křížovky a postupně tak poskládaly celou tajenku.

"Ty vypracované pracovní listy se potom vrací vyučujícím, vyhodnocují se, a úplně ti nejlepší získají docela atraktivní odměnu, což je zdarma výlet lodí po Vltavě," řekla Zuzana Martinovská.

Na jednom ze stanovišť děti mohly vidět i kompaktní funkční model tramvaje, který má simulovat práci řidiče.

"Mohou si vyzkoušet zvonek, hlášení zastávky, řízení tramvaje pomocí ručního řadiče," řekl Roman Kaháček, zámečník kolejových vozidel DP hl.m.Prahy.

V letošním roce škola spolupracovala i s institucemi, které nejsou přímo z Prahy 17, a tak se třeba děti mohly povozit na trenažéru koně, který byl dovezen z Chuchle, nebo ochutnat med přímo z pražského Letiště. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu