• Načítám...
>

Řepy se dočkají nové protihlukové stěny

  • 4. července 2018,
  • 18:52,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Po dlouhých letech se obyvatelé Slánské ulice v pražských Řepích dočkají protihlukové stěny. Ta nahradí stávající kovovou konstrukci, která už od roku 2015 neplní svůj účel. Nová protihluková zeď by mohla být hotová během příštího roku.

Reklama

Řepy se po dlouhých letech dočkají nové protihlukové stěny. Ta má nahradit stávající nevzhlednou konstrukci podél ulice Slánská. 

"Celý koridor ulice Slánská se bude řešit jako celek. Budou tam 3 protihlukové bariéry, které budou odděleny pouze křižovatkou tak, abychom zachovali dopravní návaznosti. Dále bude položen nízkohlučný asfalt a počítá se i s úpravou okolí, tzn. dopravy v klidu, což je parkování a úpravy zeleně a chodníků," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

V roce 2015 nechal magistrát odstranit skleněnou výplň z kovové konstrukce. Ta tak ztratila svou protihlukovou účinnost a ještě do nedávné doby místní obyvatelé i radnice řešili, jak se vyrovnat s hlukem aut, kterých tu denně projede až 20 tisíc. 

"Já jsem nadšený, že po 7 letech, co to řeším já, se podařilo dostat to do fáze, kde už není jiná možnost, než že se skutečně protihluková stěna postaví. Teď se to bourá, mělo by to trvat možná do konce srpna. Poslední harmonogram, který máme o TSK je takový, že kdyby to vše šlo bez problémů, tak chtějí přes léto vysoutěžit dodavatele nové protihlukové stěny a na podzim by se začala stavět," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

V souvislosti s demolicí konstrukce a následnou výstavbou nové protihlukové stěny musí řidiči v ulici Slánská počítat s dopravním omezením. 

"Tato stěna se bude rozebírat. Dopravu by to mělo omezit vždy v jednom jízdním pruhu v obou směrech. Demontáž potrvá celé 2 měsíce, protože plánujeme s tím i obnovit signalizaci a zároveň bude obnoveno veřejné osvětlení, které musí být mimo tuto stěnu," řekla Barbora Lišková. 

Nová stěna tak už brzy uleví místním obyvatelům od hluku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu