• Načítám...
>

V Praze 17 vzniklo nové hřiště

  • 13. července 2018,
  • 21:37,
  • PRAHA 17,
  • Natálie Forsterová

Praha 17 vybudovala pro děti nové workoutové hřiště. To se pro veřejnost poprvé slavnostně otevře na začátku školního roku. Zájemci ho budou moci využívat v areálu ZŠ v Laudově ulici.

Reklama

Takto vypadá nové workoutové hřiště v Praze 17. Návštěvníkům nabízí kombinaci fitness a parkourových prvků. Vzniklo v Řepích v areálu zdejší ZŠ.

"Je to o tom, že nemáte žádné pomůcky, děláte všechno jen sám se sebou. Jediná pomůcka jsou ty cvičící prvky," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Zdejší radnici se podařilo vybudovat hřiště i díky dotaci od pražského magistrátu. 

"Toto celé stálo téměř 3 miliony korun. Hlavní složka té ceny je asi ten podklad, ta plocha, protože když se podíváte, je to obrovská plocha toho materiálu. Ale když se to dělá, má se to dělat pořádně, aby to bylo bezúdržbové, aby se to neničilo, aby to fungovalo tak, jak má. Když magistrát v loňském roce vyhlásil grant pro všechny MČ na fitness parky, 600 tisíc korun, tak jsem si řekl, že to je ten impuls spojit to a v této lokalitě to udělat," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Pozemek i hřiště jsou součástí areálu zdejší ZŠ. V minulosti tomu tak ale nebylo.

"Získali jsme ji od Armády ČR. Paradoxně je to areál školy, přitom jsme tu plochu nikdy nevlastnili. Podařilo se nám ji získat před nějakou dobou, takže jsem rád, že se nám povedlo na ploše, která byla betonová, ošklivá, udělat něco smysluplného. Bude to samozřejmě sloužit i pro školu," řekl Martin Marek. 

Poprvé si budou děti moci jednotlivá cvičení vyzkoušet v září. Tehdy se totiž hřiště oficiálně otevře pro veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu