• Načítám...
>

V Řepích vyroste dům s pečovatelskou službou

  • 16. července 2018,
  • 21:13,
  • PRAHA 17,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 17 hodlá na svém území vybudovat dům s pečovatelskou službou. Smyslem tohoto projektu je zlepšit péči o řepské seniory a vystavět objekt se sociálními, zdravotními a navazujícími službami.

Reklama

MČ Praha 17 vybuduje zdejším obyvatelům dům s pečovatelskou službou. Ten by měl zajistit dostupné bydlení pro mladé rodiny, ale především pro řepské seniory.

"Jsou to samostatné bytové jednotky, kde budou, ať už 1+kk nebo 2+kk, kde budou moci senioři žít buď sami, nebo v manželských párech. Bude zde sídlo Centra sociálně-zdravotních služeb, které bude poskytovat ty sociální i terénní služby, které v tuto chvíli poskytuje v Řepích," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

"Budou tam služby, které budou poskytovat celý sortiment služeb, ať je to pečovatelská služba, pedikúra, péče o vlasy a nehty, doprava jídla, doprava nákupů a všechny služby tak, aby se klienti cítili v bezpečném prostředí, v dosažitelných podmínkách tak, aby zůstali v lokalitě, kde jsou zvyklí žít a nemusel ztrácet své sociální vazby," řekla Monika Čermáková, zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb. 

Dům s pečovatelskou službou v pražských Řepích by měl vzniknout právě v těchto místech, poblíž ulice K Šancím. Stavět by se mělo začít začátkem roku 2019.

"Máme rozpočet podle projektů na dům s pečovatelskou službou cca 250 milionů. Je pro nás velmi důležité, že se nám podařilo získat tu dotaci z magistrátu, která je na 150 milionů, což je velká pomoc, když už jsme dali 43 milionů za pozemek," řekla Jitka Synková.

"Je to veliký přínos, protože žádné takové zařízení na Praze 17 není. My jsme rádi, že se to uskuteční, a chtěli bychom tím poděkovat MČ," řekla Jitka Hanzlová, předsedkyně klubu Seniorcentrum.

Projekt v současnosti počítá nejen s 50 byty, určenými pro dům s pečovatelskou službou, ale také s 38 byty, určenými pro dostupné bydlení. Z tohoto počtu pak bude 29 bytů v trvalé dispozici hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu